Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Zvonička Nová Baňa

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Zvonička Nová Baňa

Často jazdím po rýchlostnej ceste R1 Pohroním. Prechádzajúc okolo Novej Bane, pozorujúc okolité kopčeky mi nedá pokoj jeden z nich. Taký skalnatý, odkiaľ sa dajú tušiť pekné výhľady. Veľmi láka. Pozerajúc do mapy však naň žiadnu výstupovú cestu nevidím. Tak ho vypúšťam zo záujmu a už len z cesty naň mrknem.

Priesil

Už len škoda že z rozhľadne vidno to isté čo z pod rozhľadne. Potom sa akosi stráca jej význam. Z rozpočtom 63 tisíc ečiek ?.

Adushka

Jeej, krásna je. Ja som si prešla s Ditou celý náučný chodník aj cez Háj v auguste (začínala aj končila som na Kohútove), keď som trávila pár dní u kamošky v Novej Bani. To ešte stáli len základy. Práve na Háji nás chytila búrka, tak sme sa schovali v tom polorozpadnutom dome neďalekého kameňolomu. Bolo to vzrúšo :) Inak celú trasu odporúčam, tie výhľady sú fakt pekné a človek sa vďaka náučným tabuliam aj dosť dozvie :)

Adina

Dlho sme "poškuľovali" na miesto plávovanej stavby rozhľadne na potulkách po okolitých kopčekoch. Konečne sme sa dočkali. Rozhľadňa je parádna. Stojí za to navštíviť ju.

Adina

Po nejakom čase sme urobili celý okruh. Je dobre označený. Od Havranej skaly smeruje ku šachte Klingsbitter-zaujímavosť. Trasa pokračuje pomerne prudkým stúpaním na výhľadové miesto, kde sa už začalo s výstavbou vyhliadkovej veže. Odtiaľto sú krásne výhľady na Novú Baňu a okolité hory. Ďalej sme pokračovali na Kohútovo, kde sme sa dostali k pútnickému miestu, ale aj k úžasným sekvojam. Doporučujem prejsť si celý okruh.Pri mojich doznievajúcich zdravotných problémikoch nám to aj so zastávkami trvalo asi 5 hod.

Janulka777

Prosím o bližšie info, kto už absolvoval túto trasu, plánujeme ísť cez Veľkú noc, dúfam, že počasie vyjde :)

Zivan

Tiež som si nedávno všimol tú stavbu rozhľadne pri starom kameňolome. Neviem aký bude jej konečný vzhľad, ale ten betónový podstavec pôsobí dosť nevábne. Asi na to príde drevená nadstavba, ale aj tak nevidím veľký význam tejto stavby na tomto mieste. Veď z hrany svahu, kde sa nachádza aj výhľadová panoramatická fotografia, je výhľad dostatočný a tá rozhľadňa ho veľmi nezlepší. Ale možno sa mýlim, nechajme sa prekvapiť.

Adina

Vo výstavbe rozhľadne budú pokračovať tento rok. Naši turisti tam streli robotníkov, keď stavali ten "prvý stupeň rakety" :-).

Vlado z NZ

Este jedna vec - rozhladna nie. .stoji tam len betonovy zaklad co vyzera ako prvy stupeň rakety:-)

Vlado z NZ

Vcera som si ho presiel, je to dobre aj pre horske bicykle, usek k stanici je aj pre deti, samotny okruh by bol narocnejsi a odporucal by som ist na rozhladnu od kohutova _je to miernejsie stupanie. Hadam by to nikomu nevadilo, kedze vcera som tam videl aj auto...V meste som si vsimol.aj mapku cyklotras pri novej bani-pridavam si do wishlistu :-)

Mario nitra

super tip na sobotu. tiež často chodím po R1 a nemo hladím na tie pekné kopce okolo Novéj Bane.zoberiem zo sebou rodinku a pôjdeme to tam popozerať !!!dúfam že bude pekné počasko.ešte raz dík za dobrý a pekný tip.

Adina

Dnes sme si prešli Náučný chodník celý. Nielen ja , no aj moji parťáci boli nadšení. Jamy (uvádza sa 130 m hĺbka)ktoré ústia do šachty. Krásne výhľadové miesto Háj, ktoré nás očarilo. Veľmi prekvapilo pútnické miesto Kohútovo. O 34 m vysokom Sekvojovci ani nehovorím. Prídavok z prvej návštevy stál zato.

Daulagiri

Často chodím okolo a rovnako často som pokukoval po tej skale a rozmýšľal aký odtiaľ musí byť výhľad, sú to roky. Nemám to sem ďaleko, snáď sa mi raz podarí, vďaka za pripomenutie !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov