Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Backcountry výbava I.

BC bezkar

Mozes si kludne kupit aj sirsie, strojova stopa je siroka dost(aspon ta v ktorej som bol naposledy), vojdu do nej aj uzsie skialpy, ja co som posledny krat zazil strojovu stopu tak to bolo na Kojsovke od chaty Erika smerom na zapad a mal som BC lyze Atomic Chugach so sidecutom 98-69-88 a vosiel som tam v pohode...

Vrana

to Mirino: sirka strojovej stopy byva 6-7 cm

Chalten

Ahoj Mirino, myslím, že do stopy sú vhodné bežky maximálne do šírky 60 mm. Moje Fischer-ky (mod. Explorer) majú sidecut 60-50-59-50-55 a do stopy ešte pasujú. Širšie by som neodporúčal. Plánujem tento rok výmenu za následnícky model E89 so sidecut-om
59-49-55.

Mirino

Ahojte. Chcem si kupit backcountry bezky, ale len v takej sirke, aby vosli do strojovej stopy. Nevie niekto kolko je siroka strojova stopa? Alebo ake sirky mate odskusane do stopy? Dakujem.

Yoda

protisklz + pásy
ahojte, nemá niekto skúsenosti s bc lyžami s protisklzom a pásmi ? ako to drží ? nehrozí, že sa mi dostane sneh pod pásy a potom sa odlepujú od lyže na protisklze ? ďakujem.

Vova

Na stránkach je chyba. BC 70 mám doma a ich sidecut je 70-60-65. A sú výborné!

Pyro

Ahoj, viete mi niekto povedať, aký je rozdiel medzi protišmykom lisovaným a frézovaným? Teda okrem toho že lisovaný je drahší :)

Rasto

Rozdiel medzi lisovanym a frezovanym protismykom je ten, ze lisovany je z vyroby, frezovany sa frezuje do sklznice az po dokonceni. Aky je rozdiel medzi nimi v praxi neviem, ale ten novy protismyk od Sportenu sa mi zdal nedoveryhodny. Ale neskusal som ho, takze posudit neviem.

Pyro

Ahoj, viete mi niekto povedať, aký je rozdiel medzi protišmykom lisovaným a frézovaným? Teda okrem toho že lisovaný je drahší :)

Joffre

BC 90 robia len pre americky trh, BC 70 je siroka 70 mm v najsirsom mieste, smola.
Inak, Ivan, ako mas, idete aj tento rok do Biescad?
janohe@zoznam.sk

Ivan

Pretoze tam maju chybu. A model BC 90 tam je uvedeny len treba kliknut na "North America", potom na "United States", "Nordic" a "Backcountry"... To ze znacia lyze podla sirky pod viazanim je blbost...

Rasto

Este mi napadlo, ze mozno to je novy model a nove znacenie, ktore je podla strednej sirky pod viazanim

Rasto

Ja to tom viem,ale preco maju na oficialnych strankach uvedeny sidecut 90-70-80 na BC 70? Tomu nerozumiem. A model BC 90 tam vobec nemaju uvedeny?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum