Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Stebnícka Huta – Stebnícka Magura – Stebník

Diskusná téma K článku: Stebnícka Huta – Stebnícka Magura – Stebník

Stebnícka Magura je celoslovensky málo známy kopec v ešte menej známejšom pohorí Busov. Minipohorie sa rozkladá na dohľad od poľsko-slovenskej hranice, neďaleko mesta Bardejov, z ktorého je Magura ľahko rozpoznateľná televíznou vežou. Napriek tomu tam vedú kroky ľudí z celého Slovenska, keďže kopcom prechádza Cesta hrdinov SNP.

Martinkrivda

veru tak! moja oblubena celodenka v tejto casti je gaboltov - busov - cigelka -sedlo cigelka - lackowa - dziele - kurovske sedlo - gaboltov; skusim niekedy aj stebnicku maguru...

Haendel

Krásný to kraj, můj oblíbený, už jsem se tam brouzdal dvakrát. Jednou od Zborova přes Stebnickou Maguru a Holubníky do Vyšného Tvarožce, odtud cestou necestou na Busov (strašný výstup), pak do Cigelky a dále po hranicích na východ do Roztok. Před sedlem Dujava je taktéž krásný velký vojenský cintorín. Kopce na Busově jsou opravdu prudký. Stejně jako výstup na Slaviskou ze sedla Blechnarka, tak stejná hrůza je to na opačnou stranu na Javorinu a od sedla Cigelka na Ostrý vrch a Lackovou. Moc se mi líbil výhled během výstupu na Holubníky směrem na Busov, na to nikdy nezapomenu. Na věž na Stebnické Maguře se dá vylézt, je to tak?Krásný kraj, krásné fotky.

Knor

Jeej, pripomenulo mi to moje putovenie tymito oblastami spred dobrych par rokov.
Siel som cez Stebnicku Maguru cestou Hrdinov SNP, no dalsimi cielmi bol Zborovsky hrad a vrcholy Slovenskych pohori. Takze trasa bola: Bardejov - Bardejovske kupele - Stebnicka Magura - Zborovsky hrad - Zborov - Smilniansky vrch (cez hustu mladinu) - Regetovka - po hranici az na Hrb (s velkym batohom mali tie stupania viac stavy) - cez sedlo na Busov (najkratsou trasou, je tam taka strmina, ze som siel miestami stvornozky) - Gaboltov - ... - sedlo Branisko (piaty den).
A inac, vstavat 3:30 mi nepride nijako zvlast uletene. Isto, je to skoro, ale ludia robia kvoli svojmu hobby ovela vacsie somariny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov