Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Paradajs – inverzia a východ slnka

Diskusná téma K článku: Paradajs – inverzia a východ slnka

Som typ turistu, ktorý málokedy vyráža na turistiku len tak "na blind". Čiže do hocijakého prostredia v hocijakom i nepriaznivom počasí. V drvivej väčšine mám presnú predstavu, aké počasie a podmienky chcem vo vybranej lokalite zažiť. Je však náročné skĺbiť všetky faktory dohromady, a preto mi niektoré túry a úmysly ležia "v šuplíku" veľmi dlho, i niekoľko rokov. Stávajú sa z nich až takpovediac nesplniteľné sny. Ale keď to raz za čas vyjde, obvykle ide o poriadne silné zážitky. O plnení jedného takéhoto sna vám teraz porozprávam.

Adina

Tie chvíle na horách, keď sa šľape nocou na vrchol v očakávaní a nádejí, že sa splní sen o prebúdzajúcom sa dni a inverzii dobre poznám. Sú jedny z najkrajších zážitkov. Parádne sa ti podarilo :-).

Stefan.n

Krásne,asi tak si predstavujem pocit fotografa" v siedmom nebi ".

PaliT

Tento článok je číra provokácia, PROVOKÁCIA!!!! Neznášam ťa :)

Lubo

Takyto clanok sa najlepsie hodi na pondelkove rano v praci :-).

Knor

Je to nadhera a chapem, ze sa to tazko opisuje. Vlani, volakedy v novembri bola dlhsie inverzia. Bratislava s okolim bola v depresivnom hmlistom pocasi. Tak som nakopol tatosa a siel kamsi do predhori Alp. A ked som este v doline vysiel nad oblaky, akurat svitalo. Jasne nebo a na nom slnko vyliezalo spoza kopcov a ozarovalo dolinu. Zastal som na benzinke v malej osade dotankovat a pri plateni som cely uveliceny este v euforii hovoril pumparke:

  • Tu u Vas je nadherne, Bratislava aj Vieden su uz vyse tyzdna v hmle a tu je krasne. - na co mi ona namosurene odvrkla:
  • Tak sem pridite zit! -)
Monghi

FANTASTICKÉ!!! A úprimne závidím... milujem inverzie! Je to najkrajšie počasie na horách...

Milan Klak

Pekné foto. V Štiavnici bývam v lokalite pod Červenou studňou a tak tam často chodíme na prechádzky. Ešte som nepočul o vrchu Krásna, ten kopec s krížom voláme Paradajz a tie lúky s výhľadom, lavičkami a panelmi geolegického náučného chodníka voláme Predné Rosniarky (smerom do mesta na východ) a Zadné Rosniarky (smerom na západ). Milan

Zivan

Milan, áno Štiavničania bežne volajú názvom Paradajs ten vrch, na ktorom je umiestnený kríž. Ten názov Krásna som ani ja doteraz nepoznal. Geograficky správne však nesie názov Paradajs ten vyšší 939m vrch, tak ako uvádza Martin.

Jana T.

Úžasné... ako vždy. Nevyčerpateľné množstvo krásy Štiavnických vrchov... Predvčerom, na Jelenej skale pod Končiarom, som Ťa spomínala... :) Medveďa sme nestretli.

Daulagiri

Veľká vďaka všetkým za opätovne pozitívne prijatie článku ! Táto túra patrí do výkladnej skrine mojich zážitkov v horách.
PaliT beriem na vedomie :o):o)
Milan Klak ja neviem ako sa ten kopček s krížom volá, ale kamarát mu hovorí Krásna, tak to treba brať len ako neoficiálne pomenovanie.
Janka veru Štiavnické vrchy sú čarovný kraj a macka stretnete možno nabudúce ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma