Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Paradajs – inverzia a východ slnka

Diskusná téma K článku: Paradajs – inverzia a východ slnka

Som typ turistu, ktorý málokedy vyráža na turistiku len tak "na blind". Čiže do hocijakého prostredia v hocijakom i nepriaznivom počasí. V drvivej väčšine mám presnú predstavu, aké počasie a podmienky chcem vo vybranej lokalite zažiť. Je však náročné skĺbiť všetky faktory dohromady, a preto mi niektoré túry a úmysly ležia "v šuplíku" veľmi dlho, i niekoľko rokov. Stávajú sa z nich až takpovediac nesplniteľné sny. Ale keď to raz za čas vyjde, obvykle ide o poriadne silné zážitky. O plnení jedného takéhoto sna vám teraz porozprávam.

Daulagiri

Hehe eLo, inverzie v takejto výške sa ťažko odhadujú, ale pokúsim sa.

ELo

Ahoj Martin!

Však daj vedieť, kedy sa budú konať inverzie, veľmi rád si vyskúšam Trasu Banská Štiavnica Paradajs....

Daulagiri

Lukáš neboj sa, ja som na tom tak isto, len toto je jedna s tých svetlých výnimiek.

Dzakomoo

Ajajaaaaj to je nadhera! To musel byt fakt silny zazitok, zavidim v dobrom :) Ja som tiež lapac inverzii, no skoro vzdycky sa o mne nejako dozvedia tie papluhy ze ich chcem ist fotit tak predo mnou utekaju :)

Pafi

Maťo až dnes som sa dostal k tomu zložiť i poklonu za také niečo, PARADA!!
Čítal som už v pondelok ránona mojom mobile, keď chodievam vlakom do roboty a tak veľká vďaka za super štart pracovného týždňa :o)

Turista222

Veru inšpirácia a aj cieľ zažiť to znova a znova :).
Dúfam, že to "kadečo", čo si videl zo Sitna, súviselo len a len s prírodou :)))!?

Daulagiri

Veru Maťo Štiavnické vrchy nie sú také veľkolepé pohorie, ale pri takejto konštelácií podmienok dokážu otvoriť ústa každému ;-)
Boris presne tak, pre mňa je inverzia tiež to NAJ.
Matúš rado sa stalo :-)
Turista222: tak to musel byť fakt zlý zlý sen, ale aj záväzok zažiť to znova. Snáď sa tá moja provokácia zmení na inšpiráciu ! A zo Sitna som už aj ja kadečo videl.

Turista222

Maťo a tie tvoje fotky sú fantastické. Majú však jednu veľkú chybu. Sú poriadne provokačné :))). Ešte, keď si spomeniem na tvoje zimné Ohnište.
V ten deň, keď som bol na Sitne, som videl V. Tatry,Krivánsku M. Fatru, Považský Inovec, oblaky pary z Mochoviec a J. Bohuníc. A keby bola inverzná oblačnosť o niečo nižšie, dovidel by som snáď až na Schneeberg :))).

Turista222

Akurát v ten deň (pravdepodobne to bola sobota) som bol zhruba o 8-9h na Sitne :).
Mal som so sebou dva foťáky a žiadnu kartu v nich :(. Ostali doma.
Len v menšom kompakte bolo miesto pre 4 fotografie. Bolo to asi zo najťažšie rozhodovanie (aké zábery urobiť), aké som zažil :(. Myslel som si, že je to len zlý sen. Žiaľ, nebol :(.

MatusM

Fantázia Maťo, rád som si prečítal túto rozprávku a prezrel doteraz nepublikované fotky, vďaka za podelenie sa s týmto úchvatným divadlom!

Boris Kozlík

Pekný popis a parádne fotky, človek ako keby tam bol s Vami. Vďaka! Ozaj ako keby sme boli v nebi, keď zažívame inverziu na horách, ja ľudí tam dolu vždy ľutujem, no napokon aj seba, keď musím zostúpiť.

Mato_d

Poctivá príprava priniesla svoje ovocie, Maťo. Človek by povedal, že Štiavnica nemá v zime veľmi čo ponúknuť, ale tento článok a hlavne fotky dokazujú opak. Dik za podelenie sa o parádny zážitok.

Daulagiri

Veľká vďaka všetkým za opätovne pozitívne prijatie článku ! Táto túra patrí do výkladnej skrine mojich zážitkov v horách.
PaliT beriem na vedomie :o):o)
Milan Klak ja neviem ako sa ten kopček s krížom volá, ale kamarát mu hovorí Krásna, tak to treba brať len ako neoficiálne pomenovanie.
Janka veru Štiavnické vrchy sú čarovný kraj a macka stretnete možno nabudúce ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov