Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zermatt – Trift – Höhbalmen – Zermatt

Diskusná téma K článku: Zermatt – Trift – Höhbalmen – Zermatt

V mojom prvom článku z Zermattu a okolia sme sa vyviezli na tritisícmetrový Gornergrat vláčikom a odtiaľ sme sa dlhočiznou trasou vracali do kempu v Täschi. V tomto článku si dáme výlet po druhej strane údolia. Dnes nebudú žiadne lanovky a vlaky, žiadna pomoc s výškovými metrami. Pôjdeme pekne po svojich. Urobíme okruh z Zermattu cez Trift a Höhbalmen po trase zvanej Edelweissweg, alebo pekne po našom, po „Ceste plesnivcov“.

Adushka

Vložila som do článku link na vygenerovanú panorámu - pohľad z Mettelhornu, keďže Höhbalmen nebolo v ponuke. Keď sa panoráma vygeneruje, tak je možné myškou prejsť cez jednotlivé vrcholy a ukáže sa nadmorská výška a vzdialenosť od vrcholu.

Adushka

Oneskorene ďakujem za všetky príspevky k môjmu článku. Dnes som sa vrátila z výletu v Gruzínsku, tak snáď popíšem aj niečo odtiaľ :)

Ale k veci - Zermatt naozaj stojí za návštevu, ja sama zbožnujem tiež viac vápence (v pláne je veľa článkov, len si na ne musím nájsť čas), avšak vysokohorský ráz Wallisu ma dostal, a keďže nám vyšli dobré fotky, tak som sa o ne chcela podeliť.

Peter61, pridám do článku podobnú panorámku, ako bola v mojom prvom článku z Zermattu, kde boli popísané vrcholy videné z Gornergratu. Podobné sa dá vytvoriť aj pre Hohbalmen.

Stefan.n

Podmanivá krása je v tvojich fotkách a článkoch.Ak si založíš cestovku pôjdem ihneď.Veď aj Durmitor v Čiernej hore som navštívil inšpirovaný tvojími článkami.Ďakujem.

Daulagiri

Vybral by som sa tam hneď. Ako odpoveď na otázku na konci :-)
Asi by som nemal čítať takéto články, lebo tá krajina je totálne podmanivá a taká lákavá... Asi už nebudem viac písať a idem sa ešte kochať fotkami, špica špicová !

Úvodná fotka je ideálna na obraz !

Peter61

pri popisoch panoramiek by sa zišlo zaprovokovať horopisom:
okolo Zermattu je 14 stvortisicoviek a vacsiu cast vidno na fotkach.

MatusM

Adush práve naberá materiál na ďalšie články, takže cteným čitateľom poďakujem za záujem ja v jej mene: díkes za prečítanie a komentáre.

Trošku viac fotiek a vo väčšom mám aj tuná na flickri:
flickr.com/…/72157649128226055

Z jednej fotky vidím, že tabule náučného chodníka sú v DE/ITA/EN jazykoch.

Knor .. no veru, už by sme mohli konečne opísať aj výlet Hoher Göll, ten nám vyšiel luxusne. Zatiaľ ho mám len takto na svojom blogu:
joyhike.wordpress.com/…/berch…

Peter61

Knor :-)
nebud lenivy, toto je to naj z Alpoch
N/A/JPN

Vlado z NZ

podla fotiek som zistil, že som tam bol, je to už viac ako 15 rokov...v takej bude podobnej tej na poslednej fotke sme spali, lebo sme prisli do kempu len s autom, nemali sme stan a tak nas tam nechceli nechat a poslali nas do takej budy nad kempom. A ešte si spomunam na sviste boli vypasene a pritulne ako macky u nas:-)

Knor

Asi nikdy, najma preto, lebo ma viac lakaju vapencove ci dolomitove pohoria (take Berchtesgadenske Alpy, tam by bola ina odpoved :-) ). Ale ak motyka streli...
Mam vsak otazku. Akou recou boli pisane tie tabule naucneho chodnika?

Fangorn

kedy? Keď deti trochu podrastú (to odpoveď na tú otázku na konci článku). No a podľa toho vieš že som to dočítal až do konca :))))) Pekné

Jonathan.sk

Aduš, už z titulnej fotky som vedel , že je to tvoj článok.
Inak, minuli sme len o chlp. 22.08. sme večer sosali pivo v jednej záhradnej reštaurácii hneď pri ceste, po návrate z Breithornu.
Ale čo už človek narobí, keď sa kamaráti s falošným "Parťákom..." :)).

Peter61

pekna prechadzocka :-)

to spominane nemile prekvapenie s klesanim a stupamim cca 70 m ci kolko m ku potoku a hore je imho kvoli štajnšlagu ( ak sa nemylim). Aj ho vidno v terene.
No a pešobus Zermatt-Täsch je veru nic moc, hlavne na zaciatku Zermattu tie vyhlady na kopy stavebneho materialu, elektraren a podobnu infrastrukturu nevylepsi ani pohlad na helikopotvoroletisko.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov