Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bielovodská a Javorová dolina na jeden záťah

Diskusná téma K článku: Bielovodská a Javorová dolina na jeden záťah

Bielovodská dolina – azda najkrajšia dolina Vysokých Tatier, zároveň divoká, nekonečne dlhá, najrozvetvenejšia. Jej bližšie k východu učupená sestra – Javorová dolina – je o kúštik kratšia, no tajomná a oplývajúca nevšednými pohľadmi na masív Ľadového štítu. Na prvý pohľad majú málo spoločného. Fakt, že obe ležia na sever od hlavného tatranského hrebeňa, z nich robia pre nás večne nedostupné miesta. Keď sme vyrážali do Tatier, zväčša sme navštevovali pre nás dostupnejšie južnejšie končiny.

Merhorn

pekne ste si makli. Tiez mam nieco podobne v plane tento rok :)

PaliT

Fíha, riadna štreka. Asi najromantickejšie tatranské doliny, tam sa veru musíme dostať. Vďaka za inšpiráciu. Škoda, že nevyšlo na viac aktuálnych fotografií.

Daulagiri

Dobrý výkon, klobúk dole. Pre mňa by to bola 2-dňovka.

Littleflower

sny treba plnit. zacina sezona a dlhe dni, tak hor sa aj na dlhe streky. uz len zistit kolko snehu v sedlach.
a nech mate lepsie pocasie, ako sme my mali. preto sme dali aj zopar archivnych zaberov, kedze sme nespravili vela fotiek kvoli hmle :)

Peter61

ad " Počasie vyzerá byť nemastné-neslané."
Milan, pekna tura a to pondelnajsie pocko ste nakoniec celkom vymakli. Predpovede boli neprieznive.
V Ne rano okolo 5.00 boli na SHMU vystrahy tusim 2. stupna na burky. Tury sme rusili, par ludi na Brncastretku este ostalo.
Par pixelov tatranskej hmly z toho vikendu predlzeneho:
svts.sk/index.php?a=701
svts.sk/index.php?a=700

Knor

Priznam sa, mne sa viac pacilo toto:
hiking.sk/…/x_trekking_west_t…
Tiez to ma extremne prevysenie, je to nehorazne dlhe (ja uz nedam ani jednu z tych tur), no aspon sa ide cez vrcholy a nie iba dolinami a sedlami. Toto je pomerne nudna a nezaujimava tura najma v uvodoch dolin.

Lubo

Martin, podla mna je Bielovodska dolina zaujimava ako celok. Akurat mozno usek od Lysej polany po horaren je nudnejsia. Podobne Javorova je super a az uplny zaver od odbocky na Medodoly po Javorinu je nudna.
Kazdopadne, obe tieto doliny su super a rad tam chodim.

Rc1

paradna turicka :-) javorovu povazujem za jednu z najkrajsich dolin na slovensku. hlavne pre vyhlady ale nie zhora dole ale zdola hore :-)

Schlapec

Minulí rok som túto túru absolvoval ale opačne. Musím súhlasiť že Javorová dolina smerom na hor bola krásna ako aj Bielovodská smerom dole keď sa človek pozeral na plesá z hora. Obe doliny sú krásne a iné ako ich sestry z južnej strany. My sme na presun medzi Lysou Poľanou a Javorinou chceli využiť autobus / chodí pomerne často/, ale nakoniec nás ochotne zviezli dvaja poliaci.

Honzik Chodec

Vynikájící TIP. Neuvěřitelná tůra. Ale POZOR, celkový čas by měl být 14:05! (Lysa Polana - Zbojnická chata 6:45 + Kotlina pod Sedielkom 2:20 + Tatranská Javorina 5:00. Vyrazili jsme v 8:00 a auto dobyli v 23:40! A Javorová dolina za tmy = peklo! :-). Již po minutě v autě ale opět chuť ke zdolávání dalších Tatranských výzev, takže vše OK! Díky.

Rc1

honza co ste nemali celovky? sak tam ide pekny chodnicek a na konci dokonca asfaltka. alebo vam nieco brumkalo poza chrbat? :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma