Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vrícko – Kľak – Strážov – Zliechov

Diskusná téma K článku: Vrícko – Kľak – Strážov – Zliechov

Konečne sa udialo niečo, čomu už takmer nikto z nás neveril. Podarilo sa nám všetkým piatim nájsť spoločný termín a vyraziť na ďalšiu spoločnú túlačku. Aj keď skompletizovať zostavu sa podarilo až v druhý deň vandru, kedy sa k nám pridáva Miro, ktorý vo štvrtok nemohol odísť skôr z práce.

TomasDe

Ahoj Vlado. Priznam sa trochu ma to prekvapilo - ale asi to sposobil aj fakt ze je este april a cerstvo po zime :) Naposledy som spominanu trasu presiel na bicykli minule leto - ako som pisal - na neodpruzenom bicykli. Za najhorsi usek som povazoval tlacenie Homolky :) Ano, je to uzky lesny chodnik, ale za dobreho sucheho pocasia celkom prijemny pojazd. Tak, mrzi ma tvoja skusenost - ale snad si to uzil aj tak. Verim, ze uprostred leta je to uplne ina situacia. Ano - ta cesta do Tužiny je radost tiez - ale uz taka asfaltova.

Vrana

2 vlado: no skoda, ze som si neprecital tvoju otazku

Uz asi sam vies ze nie je. Vacsinou je to uzky lesny chodnik s mnozstvom strmych pasazi, iba usek Cicmany - Sedlo Javorinka je siroka polna cesta.

Vlado z NZ

Tomas, tak som tade včera šiel. Nezjazdnych usekov bolo vela, ak to ísť na bicykli tak len za poriadneho sucha. Po vytlačení na Homôľku a zjazde po lúčke nasleduje strmý padák dole lesom, som bol asi 5* na zemi a to som bicykel znášal, lebo ma zdola idúci turisti upozornili, že pod suchým lístím je blato... potom je to lepšie ale veľmi veľa prekážok na chodníku (konáre, stromy popadané) miestami veľmi uzučké na naklonenej rovine. Pred Priečnou mi do zadného kolesa vletel konár a totálne rozbil prehadzovačku, reťaz zostala len tak visieť- takže som už mal len také odrážadlo. Ešteže som nad Čičmanmi stretol bikera Milana, ktorému touto cestou ešte raz ďakujem. Milan mi poradil cestu čisto z kopca do Tužinej (to bol nádherný zjazd) a hodil ma potom aj na vlak do Prievidze. Takže napriek všetkému to bol vydarený deň:-)

TomasDe

Zdar Vlado. Zvladnes to v pohode na bicykli. Je to celkom slusne tlacenie hore Homolkou, ale potom je to v poriadku. Raz som to dokonca zvladol aj na neodpruzenom.

Vlado z NZ

mám takú otázku: je úsek Fačkovské sedlo - Čičmany po červenej zjazdný aj na bycikli?

Ade.e

Florian, napisal som ti na mejl, ale nvm ci ti dosiel, ked tak napis na moj. Dik

Zdenči

Počul som viac názorov na toho srnca...väčšina poľovníkov sa zhodla v tom, že mohol vyrastať v zajatí, ale padli aj názory, či nebol besný...

Vetroplach81

Neviem, nebol ten srnec chorý? síce mláďa, ale že by až natoľko stratilo plachosť?

Daulagiri

Hehe, riadna divočina čo sa týka pochodu a plánovania resp. zmien.
Ale krajina je to nádherná, na jarný prechod ako stvorená. Ja som bol zatiaľ iba na Kľaku a Strážove, zvyšok nepoznám.
Ten srnec bol neskutočný, to som ešte nevidel ani nepočul o takom čosi.

Knor

Pekna trasa. Siel som volakedy velmi podobnu, hoci iba vo dvojici. Nahodne som v horach kohosi stretol a potom sme sli 2 dni spolu.

TomXX

Srnček na video bol super, ale aj celý výlet ;)

Jantaara

Hehe, 1. deň mi pripomínal skôr A je to tím....a občas aj potom :-)) .... Fotka zalizujúceho sa srnca super!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma