Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tesárska roklina, dúpence, Stará Hora a Lišov

Diskusná téma K článku: Tesárska roklina, dúpence, Stará Hora a Lišov

Krupinská planina ukrýva krásne prírodné zákutia. Mám rada neznáme miesta, ktoré môžem objaviť. Zážitky ma nabijú pozitívnou energiou. Po preštudovaní mapy si vždy vyhľadávam zaujímavé miesta, ktoré rada navštívim. Oblasť Krupinskej planiny ma príjemne prekvapila. Cítila som sa ako v oáze ticha, pokoja a krásnej prírody. Mala som možnosť spoznať históriu danej oblasti a dúfam, že si kraj zachová svoje tradície.

Knor

Tu opisane skalne obydlie je SZ od stredu Lisova. Druhe lezi vo vedlajsej doline vychodnejsie. Zaujimave je, ze hoci bola rezervacia Sinkov laz zriadena na ochranu hlavacika jarneho, zatial kvitnu hlavaciky iba na kosenej luke pred rezervaciou :-D .

Knor

Zaujimave. Vypada to na okruh volakedy v zime z Plastoviec do Dudiniec (kde stoja dialkove autobusy). Sebechleby sa asi vynechaju :-).

Zabka

Dakujem za komentáre k clanku:) Som rada, ze vas lokalita zaujala tak ako mna:)

Adina

Tesársku roklinu aj dúpence som navštívila. Bola som tiež týmito miestami očarená.

Text v závere ma zaujal. Je krásny, pravdivý.

Yetee

Skoda. ze sa clanky nedaju bodovat. Netradicne, nepoznane, neokukane :)

Vlado z NZ

Pekne napísané. Z článku mi nie je jasné, či ste pri tej poslednej jednodierke boli - je tam lano spustené, ide sa tam veľmi strmo po skale a dole sa dá zlaniť. je to kúsok za za tou dvojdierkou a dolnou jednodierkou. A ľudia sú fakt príjemný. Nám sa podarilo za Hont. tesármi na takej vedľajšej ceste zísť autom do jarku a skoro sa prevrátiť - nás vyťahovali traktorom a sami od seba prišli pomôcť.

TomXX

Na Starej hore sme raz silvestrovali :) Odporucam!

Cerramio

Pekny clanok, pridam info o skalnych obydliach z fora na stranke Lisova:
prvé kamenne obydlia - treba sa dostat na posledny most v dedine na suradnice 48,22870/18,86671 a potom smerom po ceste do uličky medzi domami asi 500m na súradnice 48,23252/18,85967
druhe kamenne obydlia - treba ist na samy koniec dediny na suradnice 48,23238/18,87101 potom po ceste doprava na suradnice 48,23581/18,86888 a potom na suradnice 48,23807/18,86675

Ade.e

Uz na prvy pohlad vyzeraju tie miesta na fotkach maximalne super. Ziadne otrepane Rozsutce a Raje..ale krasne netradicne miesta na Slovensku, o ktorych mozno ani v susednom okrese nevedia. Vedel som len o Brhlovciach ale to je este lepsie. Tak sa mi zda, ze si napisem do zoznamu: "To musim navstivit" dalsie miesta. Vdaka za inspiraciu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov