Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Cesta hrdinov SNP - august 2015

Diskusná téma Cesta hrdinov SNP - august 2015

Toto leto v auguste plánujem absolvovať SNP-čku. Termín od piatka 31.7. do nedele 30.8. 2015. Celkovo 31 dní. Začiatok predpokladám na Devíne, na Duklu predbežný plán 24-25 dní, to je cca 30 km denne. V prípade dobrého priebehu a počasia by som zvyšný čas využil a potiahol na Kremenec a do N. Sedlice. V opačnom prípade by ten týždeň tvoril časovú rezervu pre rôzne nepredvídané okolnosti. Kto by mal možnosť a seriózny záujem, kontaktujte ma prosím cez môj e-mail, pošlem podrobnejší itinerár. Horám zdar a hrdinom SNP zvlášť ! :-)

Milan_ke

pridat sa nechcem, len som chcel, ze dufam ze beries aj toho labradora :-) zjavne ste si turisticky sadli :-)

Matiseq

Drzim palce, pevnu volu a zdravie prajem, jedneho dna .....

Lilinka023

Aj my sa chystáme presne v tomto smere s priateľom ale v júli ;) rozhodne držíme palce a nech sa dobre šliape! :)

Puculy

Ahoj, po 11.7 by som sa rada pridala na nejaku fazu tvojej cesty/ vies kde sa asi budes nachadzat?

Vrana

Bulat drzim palce a aj trosku zavidim 4 tyzdne slobody ktore zazijes :)

PS: co najlahsi batoh !!!

Zitnyr

Ahoj, 1.8. sme stretli na useku Cmelok - Cermak chlapika, co mal ten isty plan ako ty. Tak ma napadlo, ci sme nahodou nestretli priamo teba. Fotil nas na moj telefon na Cmeloku s vyhladom na Velku Homolu. Na Skalnatej sme sa chvilu zhovarali. Ak mozes, tak posli pls viac o tvojej ceste na zitnyr@gmail.com. Na toho chlapika v podstate myslim kazdy druhy den so zvedavostou, kde sa prave nachadza a ako sa mu vodi. Tak ak ste nahodou dvaja a neviete o sebe, obom drzim palce aby ste mali co najmenej prolemov a prijemne pocasie. Klobuk dolu :)

Bulat

Zitnyr, pozdravujem ťa. Jasné, na Čmelku sme sa stretli - a pamätám si, že som vás fotil :-) Putovanie prebehlo dobre, do Novej Sedlice mi to trvalo 26 dní, počasie bolo prajné- za tú dobu som vážnejšie zmokol snáď iba jednu hodinu pri stúpaní na Kloptaň.

Vrana, díkes, 4 tyždne slobody boli úžasné, kvôli tomu pocitu by som prial každému niečo podobné aspoň raz za život zažiť. Baťoh nebol najlahší - ako greenhorn sa ešte neviem pobaliť :-) Najťažší bol asi vtedy, keď som vyrážal z Dukly na Balnicu- potraviny na 4 dni a voda na dva dni boli sakramentsky cítiť- ale človek si zvykne :-)

Vrana

880 km za 26 dni, super vykon! Gratulacia si fakt dobry.

Ono to pocasie je asi najdolezitejsi faktor. Ked prsi hned ide moral a denne km dole.

Bulat

ďakujem vrana, ono pôvodne som to mal rozplánované na 29 dní + 2 dni rezervy. Ale ako píšeš, počasie /spolu zo zdravotným stavom/ sú asi najdôležitejšie faktory pre takýto "podnik". Vôbec som sa nenaháňal za kilometrami, len som si vravel, že škoda končiť v daný deň príliš zavčasu, keď je pekné počasie, o deň-dva to platiť nemusí. Na druhej strane človek musí myslieť aj dopredu a nezničiť telo v jeden deň a potom sa ďalšie dva dni z toho spamätávať. Preto som mal pomyselný stop-stav okolo 35 km za deň. Snáď jediný krát, kde som túto hranicu ignoroval bol úsek z Kapišovej cez Duklu do Kalinovského sedla, kde som šĺapal hodne naviac preto, aby som mohol prenocovať v útulničke. Na druhý deň som bol ale patrične "rozbitý" a dojazd na Balnicu v húpačkovom teréne bol už citeľne nepríjemný...

Vrana

Moje slova. Vzdy treba mysliet na to ze aj zajtra je den a bude treba ist dalej.

Mal som trochu vacsie denne davky, lebo na zaciatku som si chcel vybudovat rezervu na dni horsieho pocasia a pripadne krizy. A ak bolo dobre pocasie a vladal som v pohode dalej tak mi prislo tiez skoda skoncit o 3-4 poobede.

  1. den za Nizkymi Tatrami som dal nepremyslene jeden dlhy den (Donovaly - Cabanka), kedze den predtym (Durkova - Donovaly) sa mi videl lahky. A to som nemal robit. 13. den som zazil hroznu krizu. Hlava chcela ist dalej ale telo odmietalo. Nastasie som sa z toho spamatal, ale do konca trasy som si daval pozor aby som rovnaku chybu uz nespravil.

ak mas nejake fotky na webe, mozes mi poslat link nech sa kuknem :-)

Adelmos

Ahojte, hľadám parťáka / parťáčku na Cestu hrdinov SNP 2018. Buď prejsť celú alebo aspoň časť, najlepšie v júni, pribl. 7. - 30. júna - podľa toho či budem mať dovolenku; zatiaľ to vyzerá nádejne. Začiatok trasy na Dukle, plánujem prejsť denne v priemere pribl. 32 km. Spanie - chaty, útulne, stan... Mám 42 rokov takže vek aspoň +/- podobný. Som z BB, kontakt: adelmosbb@gmail.com. Tak doputovania, Braňo ;-)

Samkoh

Ja zase plánujem CHSNP na prelom júla a augusta. Hladám partaka, ale bude treba rešpektovať jednu podmienku: minimálne v nedeľu a sviatok zbehnem niekam do kostola. Nebudem nikoho nútiť ísť na omšu so mnou, ale zdrží to postup. Pridal by sa niekto? Kontakt raituhoks@gmail.com

Adelmos

čaves nemám problém ísť do kostola, resp. niektoré hlavne na východe by som si rád pozrel... nechcel by si ísť skôr ako prelom júl - august?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov