Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Cesta hrdinov SNP - august 2015

Lubo

No tak zas "slapky" by som nepodcenoval. Su magori, co v bezeckych slapkach behaju horske ultra maratony.

Adelmos

ceski turisti su zvlastny zivocisny druh :) NT v slapkach... ake su na vychode chodniky? myslim napr. cergov a bardejov - svidnik - je to (dobre) prechodne? PS - ak by sa chcel niekto pridat tak snpcku chcem(e) ist pribl. od 1.jula - i ked povodny plan bol jun...

Pekm

SNP-ckarom co pojdu z Dukly tak cast Svidnik - Zborov sme 4x stratili znacku. Strasne zle znacenie, chybajuce znacky alebo stare znacenie striedajuce sa s novym. Treba mat urcite GPS. V obci Kurimka na zakrute smerom na stadion bol ale vitalny dedusko (vraj 89 rocny), ktory nas zavolal do dvora, doplnil vodu, manzelka urobila kavu a vynikajuco sme sa porozpravali. Nechcel peniaze tak sme mu nechali aspon cokoladu.

PS - celkovo sa mi usek Dukla - KE moc nepacil az na par vynimiek. A tym co robia cervenu po frekventovanych cestach by som ruky dolamal. Uhybat sa kamionom ma fakt svoje "caro".

Pekm

Inak teraz sme dali druhy a posledny usek Dukla - Kosice (minuly rok KE-BA) a v Kysak - Brezie bol vo vedlajsej chatke ubytovany cesky turista, starsi a clovek by povedal, ze uz nabral rozum ale... Mal so sebou psa (labrador) ktory vraj ma energie dost a pojde s nim aj hreben NT. Horsie bolo, ze pan mal uz vraj od druheho dna otlaky a isiel len v slapkach. Vraj to aj cez NT da iba tak v slapkach. Radili sme mu, ze za takych okolnosti nech zostane a ukonci put v Telgarte ale neviem ako to dopadlo. Snad este zije (teraz myslim aj pan aj pes) :-)

Rc1

staci podcenit pitny rezim a pre lepsie trenovaneho hafana moze aj 5km prechadzka v kopcovitom terene znamenat konecnu. mam to otestovane... :-(

PaliT

Aby som uštval psa, musel by som byť nejaký ultramaratónec. Hugo zvládne aj 20km popri bajku a potom ešte chcel doma hádzať hračku. Neviem si ani predstaviť, že by som vládal viac ako on.

PaliT

Mne sa zdá lepší prelom augusta - septembra, ale pri mojom bufeťáckom prístupe a zbesilom fotografovaní to vidím najmenej na mesiac. Asi by som márne hľadal parťáka na takýto pomalošľap, tak budem si musieť vystačiť asi len s Hugom.

Bulat

Čo sa týka počasia, dávam za pravdu uživateľovi Wbk a nie iba na základe pocitov ale i praktických skúseností. Posledných 5-6 rokov robím vždy v auguste dlhý trek v rozsahu 2-4 týždne. Z toho iba 1x bolo putovanie vyslovene daždivé či prehánkové (rok 2014). Zvyšné ročníky boli vyslovene suché. Síce nie je istota, že tento rok nebude august zrovna ako na potvoru daždivý, ale myslím si, že je podstatne nižšie riziko, že ťa každý deň vyleje - ako tomu zvykne byť na začiatku leta.

Wbk

Hehe, díky za ponuku :o) Sám ju plánujem, ale je to pre mňa asi ešte nejaký ten rok vzdialená hudba. Tak či onak ju ale asi nepôjdem v lete, kedy na rozdiel od štandardného školopovinného/pracujúceho mám naopak minimum voľna. A kebyže to nutne just bolo to leto, tak rozhodne volím august (samozrejme aj kvôli počasiu) ;-)

Adelmos

oka ;-) na snpéčku sa neplánuješ pridať (?)

Wbk

Adelmos:
nechcem do toho v tejto chvíli už odborne zachádzať úplne detailne, je to navyše s tými búrkami z pohľadu klimatológie pomerne komplikovaná záležitosť. Každopádne na základe jedného roka to samozrejme nie je adekvátne hodnotiť, napr. boli i budú roky, keď je najviac búrok až v auguste.
Uzavrime to jednoducho tak, že som tým chcel povedať to, že to tebou použité tvrdenie ("v júni je väčšinou ustálenejšie počasie [než v júli], je málo búrok") vo všeobecnosti rozhodne neplatí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov