Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Cesta hrdinov SNP - august 2015

Diskusná téma Cesta hrdinov SNP - august 2015

Toto leto v auguste plánujem absolvovať SNP-čku. Termín od piatka 31.7. do nedele 30.8. 2015. Celkovo 31 dní. Začiatok predpokladám na Devíne, na Duklu predbežný plán 24-25 dní, to je cca 30 km denne. V prípade dobrého priebehu a počasia by som zvyšný čas využil a potiahol na Kremenec a do N. Sedlice. V opačnom prípade by ten týždeň tvoril časovú rezervu pre rôzne nepredvídané okolnosti. Kto by mal možnosť a seriózny záujem, kontaktujte ma prosím cez môj e-mail, pošlem podrobnejší itinerár. Horám zdar a hrdinom SNP zvlášť ! :-)

Samkoh

Neviem nájsť vhodnejšie fórum, tak to hodím sem: Ak niekto už rozmýšľa nad budúcoročnou SNP-čkou, tak po neúspešnom minuloročnom pokuse sa budúci rok chystám začiatkom júla na SNP-čku. Podmienka, že bude treba aspoň strpieť moju minimálne každonedeľnú návštevu svätej omše, zostáva. Rovnaké vierovyznanie nie je podmienkou, ale poteší. Kto by mal záujem, kľudne mi píšte na raituhoks(zavináč)gmail.com

Pekm

Peter61 dakujem za vycerpavajuce info. Ten kontakt som si nevsimol. Skusim napisat nieco zmysluplne ako podnet a uvidime ci sa s tym nieco bude dat urobit. Minuly rok sme stretli pri Stefanikovej mohyle znackara ktory hovoril, ze vychod je celkovo problem. Stari vraj do lesa uz nevladzu a mladi na to kaslu resp. vraj dostavaju malo tak to nerobia. Neviem co je na tom pravda ale na tom vychode to bolo najvypuklejsie. Dik.

Pekm

PaliT ja musim povedat, ze som celkom uspesne minimalizoval vahu batohu ale bral som si bezecke tenisky ako druhu obuv. Velmi dobre mi padlo prezut sa do niecoho takeho po celom dni. Ja som mal nadkotnikove boty ale kamos mal nizku obuv cely cas a vobec si nestazoval. Asi kto je ako zvyknuty. Mne sa par krat vykrutila noha a bol som rad, ze mam tie nadkotnikove co mi podla mna zachranilo clenky. On ma pevne clenky a nechodi tak smatlavo takze sa mi smial :-)

PaliT

Mne sa osvedčila kombinácia – vibramy na náročné úseky a päťprstovky pre tie ľahšie, aj keď na SNPčku uvažujem skôr nízku obuv na celú trasu, chcel by som obsah batoha obmedziť na minimum a žiadny druhý pár čohokoľvek sa mi vláčiť nechce. Pravidelným chodením v päťprstovkách celkom slušne zosilnejú šľachy aj chodecké inštinkty, nikdy som si v nich členok nepodvrtol, inú nízku turistickú obuv zatiaľ nemám.

Pekm

A este k tym slapkam. Ja som nad nimi aj minuly rok uvazoval, ze kupit na taketo dlhsie slapania ale mam rozhegane clenky a hned by som si ich vytkol a o ich pevnosti mam tiez pochybnosti kedze kamosovi sa v narocnejsom terene hned roztrhli. Kludne napiste nejake skusenosti lebo fakt nad tym uvazujem ci to stoji za vyskusanie. Aj ked neviem ci toto je spravne forum na tuto temu. Ak nie ospravedlnujem sa.

Pekm

To adelmos - martin63 to napisal presne. Cesty su v pohode priechodne a len v tom jednom useku si treba dat pozor na znacenie. My sme napr. prisli na luku kde bolo posedenie k sv Florianovi - vrch Makovica a tam sa znacka uplne stratila.

PS - Cergov tak ako pisal martin ma velmi prijemne prekvapil a je to nadherny usek. Trosku som sa bal v Zborove prechodu cez cigansku osadu ale uplne v pohode. A pre mna nezabudnutelnym kopcom bola aj Stebnicka Magura smerom od Zborova.

Pekm

to Peter61 - ja som samozrejme rad, ze sa tomu vobec niekto venuje a ten moj prispevok nebol namiereny proti takymto nadsencom. Ja som vdacny a snazim sa kazdu takuto vec aj podporovat ale nevidel som zmysel aby znacka isla po asfaltke ked stacilo par metrov vedla prechadzat popri na polnej ceste. Tie osoby, ktore si poslal mozem smelo kontaktovat s otazkami na to znacenie? Alebo KST ma nejaku sekciu pre vychod?

Adelmos

martin63 vdaka za vycerpavajucu odpoved. Pozeral som to na mape; ja sa stracam celkom bezne snad pomoze GPS ;-)

Martin63

To Adelmos:
Nedávno som prešiel úseky od Košíc po Duklu a môžem potvrdiť, že sú veľmi dobre priechodné a vhodne trasované. Polomy ako ich poznám napr. z Fabovej hole a pod tu nie sú.

Jediný problémový úsek je je v etape Zborov-Svidník, konkrétne Andrejová - Spálený vrch, kde sa červená často stráca, prípadne nečakane stáča v pravom uhle.
Takže aj napriek podpore GPS som 2-3 krát zišiel z trasy. Ale zas som vďaka tomu videl najväčie stádo jelenej v živote.

Viac častí časť je trasovaných po asfaltových cestách (asi najdlhší Malý Šariš-Kanaš) či v mestách (Bardejov)ale celkovo je to veľmi malebný úsek.

Moj top je usek hrebeňom Čergova od Hradiska po Hervartov.

Bulat

Čo je nenormálne pre mńa, može byť úplne normálne pre iných- v poľskom Beskide Niskom som stretol nemeckého turistu, ktorý šľapal z Berlína do Rumunska. Úplne tie najjednoduchšie šľapky mal pre prípad ťažšieho terénu, inak šľapal naboso...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma