Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tri nové rozhľadne v Malohonte

Diskusná téma K článku: Tri nové rozhľadne v Malohonte

Móda budovania turistických rozhľadní neobišla ani kraj nazývaný Malohont, pre mnohých vnímaný ako súčasť Gemera. Niekdajšia Malohontská stolica sa rozprestiera v údolí riek Rimava a Rimavica na strednom Slovensku prevažne v severnej časti okresov Rimavská Sobota a Poltár. V roku 2015 boli dokončené tri nové výhľadové veže pre širokú verejnosť.

SatelitHomer

rozhladňa Slopovo - bola by fotka podlahy? poprípade stačí popis.

Vlado z NZ

dobrá stránka o hradoch je aj hrady.sk$ret alebo slovenskehrady.sk/a výborná je jupiter.elte.hu/terkep lista2…, tu mapujú hrady a aj iné pamiatky z celého bývalého uhorska, je tam viac hradných lokalít zo Slovenska ako na hrady.sk, je tam aj kopec fotiek, veľmi dobre je spracované napríklad aj Chorvátsko či rumunská časť uhorska...

FunTTomas

Svatopluk: a načo, veď také publikácie existujú. Elektronická verzia starého súpisu od Sama Tomášika je na zlatyfond.sme.sk/…/7, môžeš začať študovať.

Svatopluk Štěpánek

Tono, Tomáš, páni nechceli byste spísať dáku encyklopédiu opevňovacích stavieb ? Ak nie o celom Slovensku, tak aspoň Gemer + Malohont, Novohrad, Zvolen, Turiec a Liptov ?
Je potiaž s časom či peniazmi ?
V R. Sobote som bol 9 mesiacov ako vojak a o vodnom hrade na Sobotke
( Szabadka ) som nevedel zhola nič !

Pencurák

Tomáš a Tono: Jednoznačne s Vami súhlasím,môj názor je,že 70 % turistov za atraktívne vníma obe Tatry a Fatry. Ja osobne uprednostňujem hrebeňovky ostatných slovenských pohorí,kde je málo ľudí,skutočne krásna príroda,kľud,ticho.Aj Svaťo neraz reagoval na moje komentáre nostalgicky,takže všetci štyria vieme o čom hovorím :) .A čo sa týka rozhľadní som za,zatraktívnia lokalitu,sú nové výhľady,len nech čo najdlhšie vydržia náporu "tiežturistov".

Ade.e

Diky. Fajnove trasy, dufam, ze nebude problem zo znacenim,ale asi mapu si uz zaobstaram a v juli sa tam vyberiem.
K tej atraktivite v style: viac pruhov viac adidas,resp viac metrov, vacsia atraktivita.. Absolutne s tym nesuhlasim. Prave naopak, cim vyssie, tym menej ma to tam laka. Preto do Tatier chodim vynimocne. Moje idealny miery su od 500 do 1500m a najma vyhladove luky popretkavane lesmi a nejakou prirodnou ci historickou zaujimavostou. Preto sa velmi tesim do Veporskych vrchoch, ale aj zvysneho juhu stredneho Slovenska, kde to naozaj vyzera na oazu pokoja a ticha...

Tono

... a ja si myslim, ze je zvratene, ked niekto "urcuje" atraktivnost pohoria podla nadmorskej vysky :)

Tono

Najblizsi hrad v pravom slova zmysle stal v nedalekej obci Hrachovo alebo nad obcou Velky Blh (hrad Balog a este jedno male opevnene slachticke sídlo - hradok).

Tono

Hmmm ked som isiel cez Slopovo a okolie, bolo znacenie v dobrom stave.

hiking.sk/…/veporske_vrchy_tu…

Magin hrad, v stredoveku tu nestal klasicky hrad, ale len kratkodoba fortifikacna stavba - pevnost datovana do burliveho 15. stor. resp. do prvej polovice, ktora vyuzila ciastocne asi starsiu, azda praveku, resp. slovansku opevnenu plochu. Podobnu stavbu najdeme nedaleko hradiska na Zamcisku nad Kvetnicou, ci v Chmelove v polohe Zadna Hura, dalej pod vrchom Busov a inde.

FunTTomas

svatopluk: lebo pre väčšinu turistov nedosahujú dostatočnú nadmorskú výšku a tým ich považujú za málo atraktívne. Ale opak je pravdou a na druhej strane je to dobre, lebo sú to oázy pokoja. Na Maginhrade chýba rozsiahlejší archeologický výskum, ktorý by to (ne)potvrdil.

Heňo: napríklad v 2013 mapy.hiking.sk/…/01_06_13_cis…, kde sme nenašli zelenú do Kokavy a nemali sme čas ju dlhšie hľadať a ani chuť pobehovať po vysokej mokrej tráve, ktorá tam bola po prehánke. Tak sme zbehli do sedla Chorepa.
Uplynulú sobotu kratšia trasa mapy.hiking.sk/?trasa=t8VAy, kde sme zelenú ignorovali a pokračovali na modrú, ktorá rovnako ako zelená nemá v teréne smerovku a modrá navyše nebola dlho obnovená, ale podľa mapy nebol problém sa zorientovať na zvážniciach. Taktiež žltá zo Slopova do Chorepy od rozhľadne ide nadol lúkou a značky nevidieť. Láka to pokračovať vyjazdenou cestou mapy.hiking.sk/?x=19.85163…, ktorá sa aj tak spojí so žltou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma