Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bzovík, Čabraď, Vartovka, Brhlovce a Horša

Diskusná téma K článku: Bzovík, Čabraď, Vartovka, Brhlovce a Horša

Po uverejnení prvej časti článku o Krupinskej planine by som vám rada predstavila ďalšie zaujímavé miesta prekrásneho kraja. Oblasť Krupinskej planiny ponúka návštevu hradnej zrúcaniny Čabraď, ktorá sa nachádza v peknom prírodnom prostredí v rezervácií. Cestou vás sprevádzajú salamandry, rôzne druhy slimákov a meander Litavy sledujete priamo z chodníka. Výhľad z hradu je jedinečný vďaka zeleným lesom, ktoré ho obklopujú. Pohorie je sopečného pôvodu a má ráz náhornej planiny. Pre územie je charakteristické laznícke osídlenie a sú tu vhodné podmienky na pestovanie viniča, ovocia a chov dobytka a oviec.

Dbart

Pred rokom sme absolvovali takmer totožny program za jeden deň:

  1. trúbiaci kameň na Sucháni
  2. Bzovik
  3. Vartovka
  4. Tesarska roklina a Dúpence

Čabraď a Brhlovce sme navštívíli samostatne.

Doporučujem najmä Bzovík a Tesársku roklinu.

FunTTomas

aktuálne prebieha oprava krupinskej Vartovky, tak v prípade návštevy treba rátať s obmedzeniami vstupu na vežu.

Knor

Pekna oblast. Prvy krat som tam bol ako "pionier" v tabore v Drienove. Neskor sme pod Cabradom spali na starych matracoch v kolibe - udolie Litavy je nadherne. A v Horsianskej doline a Brhlovciach som bol pred par rokmi, ked sme chodili po kraji bicyklom (traja ludia, tri generacie, musel byt na nas pohlad za vsetky drobne). Na Vartovke som bol naposledy pred pol rokom.

Ade.e

Bzovik a Cabrat peso som navsstivil asi pred 3 rokmi.. Pamatna cesta, kedze som stopoval zo Zvolena na RK a nikto ma nechcel zobrat.. Zial na Vartovku a Krupinu to nevyslo.. Ale aspon mam teraz dobry dovod tam ist na turistiku. Uvazujem bud zo Stiavnickych alebo od VK, ale aj Hrusovske pivnicky nevyzeraju zle.. Brhlovce dam asi az pri Levice tripu.. Levice, Hronsky Benadik, vodny mlyn v Bohuniciach..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma