Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dachstein ako na dlani

Diskusná téma K článku: Dachstein ako na dlani

Keď je niekde atraktívne pohorie, najkrajšie pohľady naň bývajú z nižších okolitých kopčekov. Ale že bude z hrebeňa Hoher Sarsteinu až tak nádherný pohľad na Dachstein, to som netušil. Dôvodom je to, že sa Dachstein zvažuje smerom na sever a Hoher Sarstein leží severne od neho. Po prechode hrebeňa od severu na juh som sa späť vrátil po brehu Hallstatter See (Halštatské jazero), čo je samo o sebe veľmi pekná prechádzka.

Knor

Zdravim,
Pravdu povediac, ako funguju samoobsluzne chaty neviem. Predpokladam, ze treba zavolat kamsi na OeAV sekcia Obertraun a tam sa clovek dozvie.
Nedavno som cital o jednej (zrejme tiez samoobsluznej) chate v Kalkalpen a ta funguje tak, ze si clovek v Informacnom centre Kalkalpen vyzdvihne kluc a po ture ho vrati.
Clanky pozriem, bo sa na Gosaukamm este tento rok chystam (a koncom leta i do Totes Gebirge).

Adushka

Fajne, Sarstein sme mali v pláne, keď sme sa kedysi v tejto oblasti motali, práve kvôli tým výhľadom. Nakoniec sme dali trojdňový okruh okolo Gosaukammu na Dachstein, a potom ďalšie tri dni okruh v Totes Gebirge. O oboch výletoch máme aj články tu na hikingu. Takže vďaka za sprostredkovanie, fotečky sú super :)

Gazod

Ahoj Martin. Velmi pekny vylet a ako vzdy putavy popis. Ako funguju samoobsluzne chaty v Rakusku? Dusan

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma