Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Aký batoh na jednodňovú turistiku?

Blue

Nedavno som kupil batoh Husky asi 35 l, jedine co mi na nom nesedi je ze chrbat vystuzili ocelovou pasovinou (!!) asi aby drzal tvar, v strede medzera medzi chrbtom hadam aj 7 cm, ten model predavaju aj specializovane predrazene profi obchody napr. sport rysy, cize nemal by to byt hokus pokus noname z ciny, je tu niekto taky komu taketo riesenie vyhovuje, takymto niecim sa ma chodit na turistiku, vlacit 0.5kg ocele? Lidl batoh tiez ma vystuhu ale akusi citlivejsiu+lahsiu a hlavne bez tej medzery ktora vahu zbytocne posuva prilis dozadu.

Peter61

Michaeli :
ad "když se ten batoh začne sypat,..." : Ano !
zips, ktory je nosny :

  • je jeden z dovodov, preco som odstavil prastaru Gemmu od akcii na vysokych horach. Zips drzi doteraz.
  • od prveho pohladu na TS Eiger sa mi ten zips nezdal, ale vidim, ze som bol privelmi opatrny, asi to drzi
Turista222

Ze to odlozim na inokedy?! :) Musim uvazovat triezvo. Clovek sa nadchne pre nieco, ale v zapati padne do reality :).

Remy

turista222
Normalne som zvedavy, ako to vyriesis. By si sa mohol potom pochvalit, co si si nakoniec kupil :D

MichaelS

Připlatit si za kvalitu mi přijde rozumné....spíše nutné....u batohu na delší akce, zejména pokud jdou dost mimo civilizaci. Tam když se ten batoh začne sypat, tak to může být značná komplikace, nebo dokonce velmi slušný prů..r. To jsou případy, kdy fakt neexperimentovat a nešetřit.

Při lehkém korzování:-) po Krkonoších nebo Kokořínsku a podobně až takové nároky nemám.

A samozřejmě hraje roli četnost používání, pokud je opravdu velká, tak zase má smysl si připlatit za kvalitu, protože kdyby měl člověk každý rok nahánět akce v Lidlu a kupovat nový batoh, tak by mu asi hráblo:-).

Jinak není sporu, že Deuter bude ještě "v záběhu":-) když Lidl už bude zralý odpočinek věčný, ale taky stojí cca čtyři stovky:-).

Peter61

par ludi sa s tym Lidl plecniakom trafilo do cierneho ( ja som schytal slabe vystuhy a vratil ho). Ked sa mi rozpadnu TS, Deuter a pod, pojedm aj
Costefectivness je aj tak 5x vyssia, ako "moj" Deuter.

Remy

Turista222
Je to na tebe, co si vyberies. Mas tu viacero nazorov, od drahsich znaciek az po Lidl, takze uz sa len rozhodnut.
Odporucam si este prebehnut vlakno o mensich batohoch na ceskom outdoorforum.cz (ak si ho este necital) a myslim si, ze potom uz len vybrat ten spravny batoh podla toho, co u teba ma najvyssiu vahu (cena, vaha, znacka, variabilita, zatvaranie na zips a pod.)
Kazdopadne existuje pomer kvalita - cena, takze u batoha z Lidlu za 20 € bude jeho uzitkovost kratsia u lepsich znaciek si priplatich avsak bude do zhruba adekvatne trvacnosti.

PS: batoh z Lidlu nam doma vydrźal asi 3 roky uzvania asi 20 x do roka.

Muska

Mám skúsenosti aj s Lidl vakmi "vypoužívali" sme ich asi štyri, sú to celkom fajn kópie drahších modelov, no musím povedať, že žiaden nevydržal dlhšie ako dva roky bez toho, aby sa nezačal párať, prípadne aby nebolo treba opravovať zips. Čo sa týka plášteniek a premokavosti, tak sú na tom dosť zle. Využíval som ich na jednodňovky, mesto a bike.. Po tom ako moja polovička zainvestovala do Act trailu 24l (Deuter), tak po ňom celkom pokukujem aj ja. Je to poctivý batôžok ideálny na spomínané činnosti a určite nie len na dva - tri roky.. Turista treba ti už len nabehúť do obchodu položiť adeptov vedľa seba a vybrať :) je tu viacero dobrých tipov.. Lidlovské sú celkom v pohode, no mysli na to, že batoh podobnej litráže sa bude používať často (univerzalita) a to sa relatívne rýchlo prejaví.

Turista222

MichaelS: Na vaznejsie tury mam fajnu Salewu, ktora sa mi uz osvedcila pri dlhsich pobytoch napr. v Rumunskych a Ukrajinskych Karpatoch. Na skialp nechodim a takisto ani skalolezectvo.
Doteraz som na jednodnovky pouzival Eiger od Treksportu a takmer vzdy som sa do nho nejak vosiel.
Ten, ktory hladam by mal byt namiesto neho. Na bike mi bol trosku velky. Ale do mesta a prace takisto v poriadku:).

MichaelS

Na jednodenní výlety se skauty má dcera nějaký bágl z Lidlu...myslím, že to je tak 28, max 32...a nutno říci, že to není vůbec špatný. Když jdeme spolu a nemáme moc věcí, takže se to tam vejde(pro oba), tak bývám překvapivě pověřen čestnou úlohou nosiče:-), a nenese se vůbec špatně. Zatím drží, a vymyšlený úplně pitomě taky není. A má dokonce pláštěnku. Za ty peníze je zlatý.

A jak to tak čtu, tak turista222 mi nepřijde na nějakého hardcore uživatele, takže by mu mohl vyhovovat(nějaký Deuter mi přijde celkem jako overkill). A když ne, tak získá pro příště zkušenost co ano a co ne, a nebude to nijak drahá zkušenost. U větších a naložených báglů nemá smysl šetřit, bo záda má člověk jen jedny, ale pro takovéhle lehké výletování bych to až tak vážně nebral.

TomXX

Osobne na 1-d letné akcie nosím exisport.com/…/16210-EVERETT-… za smiešnu cenu, je celkom fajn aj na bicykel, dá sa nahodiť vak s vodou, nemá ale pláštenku. Na 2-d alebo nejaké skoro-jarné/neskoro-jesenné treky mám Deuter ACT trail 32. Ak niekto potrebuje na letnú 2-d túru 65+10, asi rád nosí zbytočnosti :)

Peter61

zacitujem sefa :
"Batoh patri medzi tu vybavu, ktoru treba vyberat v obchode a skusat, nie cez internet."
"Ked pojdes do obchodu, daj si ho naplnit aspon na 10kg ... Casty problem malych batohov je, ze nevedia drzat tvar. Overis len napchatim, napr. spacaku v obchode."

k osttnemu sa nevyjadrim, lebo tym, ze striedam x batohov, pouzivam vascinou modely, ktore sa uz nedaju kupit. Studovat internetovych predajcov sa mi nechce a je scestne, chybaju tam udaje.
specifikacie, foto etc. tam davaju IT guys stylom copy/paste. Minule som nevitrimal a jeden veeeelky obchod menil foto expresiek, prepisova nosnosti karabin a pod. Mensie % chyboch je imho u vyrobcov,ale tam zasa nie su strasrie modely, co sa (do)predavaju u nas.

Turista222

Juj ta, velmi tazko sa hlada kompromis. Uplne som dopleteny. Ale radsej by som asi nejaky mensi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov