Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Aký batoh na jednodňovú turistiku?

Diskusná téma Aký batoh na jednodňovú turistiku?

Dobrý deň prajem, pozdravujem všetkých milovníkov prírody. Poprosil by som o radu pri kúpe menšieho batohu do 30 l. Mal by mať všestrannejšie použitie, do prírody, aj mesta či práce. Bolo by fajn, keby bol nepremokavý s priehradkami aj na drobnosti. Čo sa týka turistiky, mal by slúžiť prevažne na jednodňové, maximálne dvojdňové výlety. Ocením čo najviac logických odkladacích miest, prípadne uchytenie paličiek, možnosť použitia vaku s vodou a hadičku. Viem, že som prílišný optimista, ale samozrejme nemusí spĺňať všetko ;). Samozrejme ocením čo najlepší pomer cena/kvalita. Ďakujem všetkým veľmi pekne za rady a iba dobré počasie na potulkách prírodou ;)!

OndrejNoHu

Ja mám na turistiku a podobné aktivity ten taktický batoh enywey.com/…/vojensky-batoh mne vyhovuje.Má tak cca 30L a stojí dobré peniaze.Myslím si že ho môžem odporučiť všetkým čo hladajú taký stredný vak

Turista222

Aký batoh by ste mi poradili, na dvojdňovky (perspektivne aj viac) s prespanim v terene, alebo na chate?
Bolo by fajn, keby som mohol mat oddelene potraviny (aspoň väčšinu) od vecí, mať možnosť uskladniť mokré veci, plus nejaka fotovýbava (vrátane statívu), možnosť uloženia menšieho spacáku (príp. upevnenie) a pripevnenie paličiek a karimatky.
Nemusel by byť príliš ťažký a rovnako velmi vysoký a úzky.
Vored ďakujem za rady a tipy. Rád by som si ich šiel potom vyskúšať a pozrieť.

Lubo

Stalo sa :-)
Dufam, ze sa pacilo...

Zdenči

dnes v rádiovíkende má Lubo radiť, ako vybrať batoh....

Blue

ten deuter ma presne tu istu sietku a prehnutie ako husky len cely spas za 3x cenu. a lowe nema pre zmenu ziadnu, ale vyzera byt lepsia volba hoci ich objem urcite nesediu jedmeho ci druheho (husky mensi). z vratenia nic nebude - treba poslat do prahy - postovne 1/2 ceny batohu

MichaelS

To blue ... pokud ti nesedí, vrátit. To prostě není co řešit.

Remy

blue:
Je to na tebe. Osobne by som ho nechcel. Neviem co si za neho dal, ale keď prihodis 10 evri tak mas napr. Lowe Alpine Cloud Peak 35 a to je batoh o level vyssie nehovoriac o vyrobcovi.

Peter61

ad 18.sept. 10:46 Lubo:

  • plastove alebo ziadne vystuhy maju jedno PLUS :
    v pripade zasahu bleskom neporania nosica rucksacku.
    Akakolvek kovova suciastka sa moze prehriat, pripaden explodovat.
    Na svojej pistalke , co ju nosim na krku, som vyhodil kovovy kruzok od vyrobcu.
Peto z BB

blue, parametre ine ako cena :) porovnavaj podla mna od Deutera asi najlepsie s Futura Pro 36. Ten je o dost tazsi ako Tvoj Husky, tipujem preto ze material je trvacnejsi. Ale ten odstup od chrbta je len cca. 4 cm. A uz takyto dost citit. Ak chces ruksak pouzivat aj na VHT, kup si urcite s mensim odstupom, 7 cm je fakt privela a total nevhodne na VHT.

Pripadne si kup o cosi vacsi objem, nech si vies stiahnutim popruhov obsah viac priblizit chrbtu a rozlozit po vacsej ploche chrbta. Inac budes mat tazisko velmi vzadu, a problemy so stabilitou.

Znacku garantujucu trvacnost (Dueter a pod.) vs. Lidl vol podla mna podla toho, kolkokrat do roka, a kde, ruksak pouzijes. Kvalitu potrebujes nielen v terene kde hrozi kontakt ruksaku so skalami, ale napr. aj ked ruksak davas do lietadla ako checked-in. Tieto lacne Husky su OK na pouzitie v meste, s obcasnou lahsou turou, akysi univerzal. Kvalitu kontroluj najma u zipsov, to je najcastejsi problem lacnych znaciek, a dovod vyhnut sa Lidlu ak hrozi riziko ze ruksak budes napratavat doplna, a sucasne pouzivat casto.

Blue

co by som potreboval vediet? ci ho vratit alebo risknut odskusanie (a potom uz nejde vratit). k tym 7 cm, zadaj do googlu husky salmon 35, tamje odfoteny aj zboku, zda sa mi moc prehnuty na ukor objemu a rozlozenia hmotnosti, ci sa mylim? ma niekto tento batoh a nosi sa v nom dobre?

Remy

blue:
A co by si potreboval vediet? Ci aj ostatni si radi kupuju batohy s "pasovinou" namiesto vystuhy?

Ak si presvedceny, ze je to zelezo a zbytocne tazke, kupi si v predjni s hlinikom pasovinu s rovnakymi rozmermi, zohni ju podla toho tvojho zeleza a budes mat pokoj.

A na to, ze aj specializovane obchody predavaju hokus pokus z ciny sa nespoliehaj.

Zo vsetkych moznych znaciek si si vybral prave Husky... Dizajn aj ceny maju "na urovni" inych renomovanych zbaciek,bohuzial kvalitu uz nie.
Mam od nich batoh (neviem co ma napadlo si ho kupit), boli od neho chrbat, roztahuju svy a objem 70 l je taky ako u zeninho Deutra 55 l.
I stan mam (tiez som asi drogoval), ale nosim ho len do kempu a namiesto deklarovanych 3,5 kg ma 4,3 .. Tot k Husky.

PS: Ten batoh z Lidlu by posluzil tak isto, len za polovicnu cenu...

Lubo

To vsak porovnavas hrusky s jablkami.
Na hmotnosti batohu sa podpisuje v najvacsej miere gramaz tkaniny, z ktorej je usity. Preto na batohu mozes casto najst rozne hrubky latky - napr. dno z odolnejsieho (a tazsieho) a zvysok z tensieho (a lahsieho). Dalej spony, ci dalsia vybava.

Ad vystuha: pochybujem, ze v batohu mas ocelovu pasovinu, skor to bude nejaky dural. Vystuha je z pricipu dobra vec, lebo drzi tvar batohu a umoznuje vacsi naklad. Etalon tejto velkostnej triedy (pre technickejsie pouzitie) Deuter Guide ma dokonca dve duralove vystuhy usporiadane do tvaru X. Plastove a ine poddajne vylomeniny su tak na dve veci...

Ad medzera: tento sposob sa casto pouziva ako kanalik na odvetravanie chrbta. 7 cm je ale asi prilis.

Kazdopadne, mozno si si len vybral batoh urceny na iny typ aktivity ako tie, ktorym sa venujes.

Blue

je o pol kila tazsi ako velkostou porovnatelne batohy bez nej

Lubo

Pol kila? To si vystuhu vybral a odvazil?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma