Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Latinský a Raslav kameň

Diskusná téma K článku: Latinský a Raslav kameň

Môj veľmi dobrý priateľ sa rozhodol pre menej tradičnú turistiku - či už pešo, alebo bicyklom prejsť celé podhorie Slanských vrchov. Navštíviť podhorské dediny, ich kultúrne miesta alebo zaujímavosti v ich blízkosti v horách. Vždy ma to lákalo, keď som sledoval jeho predošle časti. Občas ma nahováral na výlet, ale cez víkend sa pre cestovanie spojmi praktizovať veľmi nedá a cez týždeň som nemohol ísť.

Adushka

My sme boli pozrieť opálové bane na Dubníku teraz v máji. Náučné chodníky už pomaly nevidieť, napriek tomu sa tam dalo pekne pomotať a určite to miesto stojí za návštevu. Prešli sme sa tam za keškou, vysoko do svahu, keď sa ide od Zlatej Bane, tak to je svah napravo. Je tam veľa dier, s čelovkami sa dajú pekne preskúmať. Potom sme zišli dole k ceste vari k štôlni Jozef, tam hučal agregát a ako keby niečo riešil dnu v štôlni.. my sme mierili k earthcache kúsok za štôlňou, a tam sa na nás vyrútila svorka zúrivých psov, takže tam treba opatrne.

Majoja

Na slanskevrchy.sk$ret je v návštevnej knihe príspevok Opalové bane Libanka. Tak tam sa môžeš dozvedieť viac ako to vlastne je.

Vlado z NZ

ako je to vlastne teraz s tými baňami v dubníku? je to prístupné, či nie? rozmyslal som vziat tam deti ked budeme na vychode na buduci vikend, ale su na nete aj take info že to už nie pristupne a behaju tam strazne psi navoľno a pod...tak neviem...

Knor

Pekna prechadzka a zaujimavy clanocek.

Alexander

Pekne, zaujímavé čítanie, obzvlášť pre mňa, keďže tie západné svahy Slanských vrchov veľmi nepoznám, skôr tie východné, ktoré sú pre mňa logisticky dostupnejšie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum