Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Júlske Alpy - výstup na Jalovec Ozebnikom

Diskusná téma K článku: Júlske Alpy - výstup na Jalovec Ozebnikom

Jalovec je jeden z najkrajších štítov Júlskych Álp. Pri pohľade zo severu, z doliny Tamar, pripomína jeho vrchol obrovský kryštál. Na kopec sa dá ísť viacerými cestami. Za najatraktívnejšiu, ale zároveň najnebezpečnejšiu, sa považuje výstup jalovcovým Ozebnikom. Je to strmý žľab, v ktorom je počas celého roka sneh a ľad a ktorý je známy tým, že v ňom padá veľa kameňov.

Knor

Najlahsie je to zo sedla Vrsic, je tam aj najmensie prevysenie.
Inak na hribi.net su aj aktualne informacie o uzaverach.

K2

Co sa tyka slovinskych hor, odporucam stranku hribi.net (aby nedoslo k nedorozumeniu, nie je to stranka o hubach, hribi (čítaj chribi) su kopce :)).

Napr. ked si date vyhladat Jalovec (v "seznam gora"): hribi.net/gora/jalovec/1/6
tak je tam az 10 roznych ciest nan (uplne dole na tej stranke, poti=cesty).
Ked kliknete na lubovolnu z nich, zobrazia sa nejake zakladne udaje o nej (kolko to trva a pod.), popis (zial v slovincine, ja viem, to moze sposobovat problemy), ale co je na tom podla mna najlepsie - je tam mnozstvo fotiek, vdaka ktorym si mozte spravit velmi dobru predstavu o tom, co vas pri vystupe caka.

Jalovec

Ahojte,

ktora trasa na Jalovec je nahlahsia? Ide na Jalovec z oboch stran ferrata?

Dakujem!

Knor

Jasne, 2015.
Private - pekne spomienky. Mam podobne na svoj vystup na Triglav. Schadzal som to cez Plemenice s velkym batohom (s karimatkou spacakom ap) bez akejkolvek vystroje. Vtedy som netusil, co to ferata je a na mape nebolo ziadne upozornenie :-) Snad sem mozem dat link: outdooryeti.com/crazy-hike-th…

Private

Ahoj Martin,
Tvoj adrenalinovy opis oboch Tvojich vystupov mi zivo pripomenul nas vystup Ozebnikom koncom 80.rokov. Vtedy, tesiac sa z devizoveho prislubu do Juhosky, sme v mladickej nerozvaznej odhodlanosti vysli hore brutalne strmym vysnezenym zlabom bez akejkolvek vystroje, iba s drevenymi palicami, ktore sme si odlomili este na urovni lesa. A zostupili dolu do Kotovho sedla bez akejkolvek sebaistiacej vystroje za burky. To sme vtedy netusili, ze sa to o 30 rokov neskor bude nazyvat ferrata B/C ;) Dnesnym pohladom do neba volajuce sialenstvo - ale ako spomienka velmi intenzivne :))))) Vdaka za zaujimavy a tradicne dobre napisany clanocek.

Adushka

Super, Jalovec je aj na mojom "to do" liste, hoci asi radšej tou najľahšou trasou :) Inak nie je v článku preklep v dátume? "V roku 2005 som sa na Jalovec vybral lepšie vystrojený." Asi malo byť 2015, že?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma