Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistické značenie – Slovensko

Jjano

... a samozrejme ten koridor zastrešiť.

TomXX

Treba vypáskovať koridor (bývalý turistický chodník) a nasvietiť LEDkami... Prípadne tam osadiť taký ten pohybujúci sa pás ako na veľkých letiskách.

Martin knor

V dalsom stadiu zistia, ze pod znizenou viditelnostou sa mysli aj hmla a v tej tuto znacku nevidno. Tak svoj vynalez upravia, aby v pravidelnych intervaloch "svietiaca a hovoriaca znacka" hovorila "pod ku mne, tu som, daj si pozor na jamu, nevypichni si oko ... aaa, neskoro ..." :-D

Pavol "Chodec" Horvath

Mozno sa coskoro zdigitalizuje cela turistika, kde budes chodit po horach virtualne a budes sediet pri pocitaci.

Durosv1

Myslim si, ze buducnost znacenia nebude zavisiet od znackarov. Jednoducho sa TZT presunu do digitalneho sveta.
Uz dnes su u nas asi vsetky TZT zdigitalizovane, staci pomerne jednoducha aplikacia, ktora pri zmene smeru zakrici, alebo ak sa clovek - turista velmi vzdiali od od trasy, tak ho upozorni. A mozno sa uz taka "apka" pise a je len otazkou casu, kto s nou vybehne, dokonca je mozne, ze uz aj existuje, len este nie je napojena na slovenské znacky. Osobne uz dlho chodim po znackach pomocou mobilu a kde som dakedy bludil, dnes nemam problem:) Samozrejme iba s GPS moze byt este problem, ale kombinacia GPS+Glonass uz stratu signalu takmer vylucuje (mozem osobne potvrdit). Ak sa este prida Galileo, tak uz bude vypadok vyluceny. Problemom je uz len vydrz baterii, ale na dlhsie tury nosim zasadne dve externe nabijacky:)

Vladimír Kobza

knor: Zaujímavé. Môžem povedať len toľko, že to nemôže mať nič spoločné s oficiálnym značením KST. Kto za tým však stojí, ťažko povedať.

Lubo: okružné trasy sa sem-tam dajú nájsť, o niektoré z nich sa stará KST. Napr. na strednom Slovensku boli takto donedávna značkované okruhy - zelená trasa z Hliníka nad Hronom cez Bralce a žltá trasa z Hronseka cez Hrabovú. V prvom prípade (Bralce) došlo v uplynulom čase k preznačeniu na obyčajnú pásovú značku, v druhom prípade (Hronsek) došlo k zmene na miestne značenie (diagonálny štvorček). Aj napriek týmto zmenám sú obe trasy značkované iba v jednom smere. Obe uvedené trasy sú oficiálnymi trasami KST.

Ešte k jazdeckej turistike. Značenie trás jazdeckej turistiky (v správe KST) sa taktiež riadi platnou normou, hoci tých trás je zatiaľ ako šafránu. Vzhľad značky a smerovky jazdeckej turistiky si môžete pozrieť napr. tu (str. 27).
kst.sk/…/Zivot_styl_a_kon_05_…

Knor

Wow, zasa viem cosi nove. Take okruzne znacenie som este nevidel. V kazdom pripade, tu je to znacenie ine. Vypada to ako typicky rakusky puntik, len doplneny fest velkou bielou strieskou (stylizovanou sipkou?). Nad Lancarom ides po takom cervenom a zrazu z neho odbocuje zlty. Ten zlty zacina na razcesti a nikde nic, ziadne smerniky. Volakto musi mat mapu tych tras a dava ich uzavretej komunite, ci co.

Lubo

Farebný kruh v bielom štvorci je podľa značkárskej normy vyznačením okružnej trasy (ako protiklad pásovej značky, ktorá vyznačuje trasu z bodu A do bodu B). Šípka môže byť vpravo alebo vľavo na určenie smeru pri odbočovaní, ako strieška by sa však používať nemala.

Prikláňam sa asi k Tonovi, asi to bude nejaká miesta ľudová tvorivosť :-).

Knor

Tono, vdaka. Rozmyslal som, ze ked je to jednosmerne, ci to nie je cosi pre terenne motorky. Turisticke znacky v tej oblasti nie su. Pri zakrutach je ten vokan napravo a nalavo ako sipka.

Tono

Martin, mam taky dojem, ze ide o pocin miestnych, nic oficialne, aspon zatial, podobnu analogiu by som videl vo vyznaceni hrebane Vihorlatu. Ale nemam to potvrdene.

Knor

Este, vsetky boli vyznacene iba v jednom smere.

Knor

V lese :-D .
Vazne, okolo Lancara v Malych Karpatoch. Je tam takych chodnikov mraky. Cerveno znaceny ide minimalne z Pustej Vsi na Velku Pec. Dalsie idu do Lancaru ap. Myslel som, ze su pre jazdcov, no niektore miesta boli tak uzke, ze by ich jazdec na koni asi nepresiel. Smerniky k nim ziadne neboli ani na razcestiach.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma