Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Raková – Megoňky – Svrčinovec – Čierne

Diskusná téma K článku: Raková – Megoňky – Svrčinovec – Čierne

Po čase sa mi podarilo uchmatnúť dva pracovné dni, a tak plánujem túru. Na taký krátky čas sa mi nechce cestovať príliš ďaleko. Veď mám aj za humnami - na Kysuciach - nejaké miesta, ktoré doteraz unikali mojej pozornosti. Navyše, ako tradične, plánujem trasu tak, aby som prešiel zvyšok značkovaných úsekov a spresnil ich priebeh na TuristickaMapa.sk.

MisoB

@ MarcelC: Ja som schválne chcel ísť po značke, aby som mohol spresniť jej priebeh na hiking mape. Nebolo to zas nič kritické - len trochu viac sústredenia a nie šliapať zamyslený po "hlavnej" :)

@ MartinK: Marcel bude mať asi presnejšie info, ale trasa bola istý čas úplne zrušená - vraj kvôli mnohým úsekom vedúcim súkromnými pozemkami. Potom bola obnovená - ale už len z Rakovej. Zrejme smerom na Čadcu to bolo s majiteľmi beznádejné.

Knor

Marcel, volakedy ta cervena isla z Cadce. Nevies preco sa preznacila tak, ze teraz ide z Rakovej?
Vlani som po nej siel do Cadce a ked zahybala cudne a bol problem s orientaciou, odignoroval som ju a siel som podla seba. Chcel som ist na vlak a domov. Je pre mna logickejsie dojst do mesta na rychlikovu stanicu ako ist (ak pojde) este jednym spojom navyse. (Momentalne z Cadce idu znacky iba J a V smerom - na mape to vypada dost zvlastne.)

Marcel.c

Ako jeden z tých, ktorí inkriminovaný úsek 3.5.2015 preznačovali, sa k tomu vyjadrím:

Za Bzdivonkou je to skutočne problematická časť, podľa môjho názoru nie celkom šťastne vytýčená. Kúsok za odbočkou bolo treba riešiť ďalší problém - miestni si prehradili cestu, preto bolo treba kľučkovať poza domy lúkou a pomedzi rakyty - snažili sme sa to tam nadštandardne hustými a veľkými značkami aspoň trochu vylepšiť.

Keby Mišo pokračoval cestou bez odbočenia, dostal by sa cca po 400 m na cestu od Korcháňa do Vyšných Megoniek a ušetril by cca 2,5 km šlapania.

Trasa je celkovo málo chodená.

Dušan Šrenkel

To je v poriadku. Tie nevychodené chodníčky bývajú často takou menšou daňou za menej chodené, zato však kľudné a pokojné miesta mimo más ľudí :)

MisoB

Dušan, však ja som to nepísal ako kritiku značenia, skôr ako upozornenie pre prípadných nasledovníkov. Keby tadiaľ chodilo viac turistov, ak chodníčky by boli viac znateľné :)

Dušan Šrenkel

Pre mňa znovu známe miesta. Čo sa týka toho značenia, tento rok bolo obnovované. Na podobných rázcestiach je však potrebné značenie lepšie sledovať. Ale ak tam bola volavka, tak by to malo byť v poriadku. Je možné, že časom tam pribudne značkársky kôl, uvidím, čo na to povedia kolegovia značkári z Čadce.

Knor

Vlani som sa tam motal. Skoda ze si nesiel na Girovu, je z nej pekny vyhlad smerom na Slovensko. A na tom hrebeni nad osadou Kykula som bludil tiez. Len mna to netrapilo :-) . Znacka sa vyparila, ale vedel som kam chcem ist, tak som siel krizom cez les.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma