Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kokava nad Rimavicou – Jasenina – Šoltýska

BorisK

Peter, ja som môj príspevok myslel ako vtip, resp. pokus o vtip. Ale možno pruhované tričko by niečo pomohlo.

PaliT

Štôlňa je vyrazená dávno, ten projekt je na rysovacích doskách už najmenej 25-30 rokov.

Ale pozor, odkedy je na Slovensku pár sto megawattov fotovoltaiky, regulácia sústavy si vyžiada nejaký ďalší zdroj, kam sa dá vyrobená elektrina uskladňovať (Čierny Váh a L. Mara nestačia). Šoltýska je na to vážny kandidát.
Prečo sa ENELu do výstavby Mochoviec nechce? Lebo už teraz vyrábajú stratu, aby to bolo rentabilné, musela by sa zvýšiť výkupná cena hádam o 100%.

Peter Straka

adushka: Chcel som pokračovať cez Málinec smerom na Detviansku Hutu.
boris: Ja si skôr myslím, že ovady idú za pachom potu alebo reagujú na pohyb, ale možno sa mýlim.
daulagiri/zivan: Keď vidíme, ako napredujú Mochovce, tak tá prečerpávačka tak skoro asi nebude. Počul som len o nejakej štôlni (prieskumnej?), ktorá sa vyrazila.

Daulagiri

Tak je mi jasné že to tak ľahko nepôjde, ale na Slovensku človek nikdy nevie :-)

Zivan

Daulagiri, tak toho zatopenia sa určite ešte dlho dlho nemusíš obávať. Postaviť v dnešných časoch takúto priehradu s prečerpávacou vodnou elektrárňou je skôr vízia ako možná realita. Teraz je táto investícia odsunutá na neurčito.

Daulagiri

Je to príjemný kraj ako stvorený na takéto túlanie sa.
Boli sme tu v júni na víkend. Z Hrnčiarok do Málinca, na Jaseninu, Ďubákovo, Šoltýska, Polianky, Čierťaž, Detvianska huta. Tie lúky okolo Ďubákova sú ozaj krásne, som rád že som to tam stihol pred tým plánovaným zatopením. Verím však že tam ešte zájdem.

Kozlík Boris

Pekný popis pre mňa neznámeho kraja. Dobrá rada nad zlato,práve som čítal,že: "Maďarští biologové zjistili, že pruhovaná kůže, jakou mají například zebry, je pro ovády méně přitažlivá, než kůže, která je jednobarevná, ať už je celá světlá nebo tmavá".
Možno to pomôže do budúcnosti.

Lendl

Velmi pekny kraj, rad to tam davam na bajku

Martinkrivda

zaciatkom juna sa mi podarilo po dlhsej dobe dostat do tohto kraja, bol som spokojny; mensi problem s orientaciou bol medzi jaseninou a kopcom klaťa, dalo sa z toho vymotat

Adushka

Pekne si sa prešiel Peťo, tam sa chcem ísť aj ja potúlať. Aký si mal pôvodný plán? Dôjsť do Málinca aj s nejakým bivakom? Vari dva roky dozadu sme boli s hikingáčmi v týchto končinách, vybehli sme si na Jaseninu na rozhľadňu a pomotali sa po lúkach okolo Ďubákova, ale celá trasa ma ešte len čaká :)

Boro

Pekná trasa. Spomínam na ňu rád.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma