Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kanada – NP Banff – Sunshine Meadows

Diskusná téma K článku: Kanada – NP Banff – Sunshine Meadows

Druhé ráno v kanadskom Národnom parku Banff si privstaneme. Dnes je menej zamračené, zato poriadne mrzne. Máme v pláne dať dlhší, 30 km výlet v blízkom stredisku Sunshine Meadows. V Kanade preslávené lyžiarske stredisko sa nachádza v nadmorskej výške 2200 m. Okrem skvelých lyžiarskych podmienok v zime, v lete ponúka turistiku priamo pod vrcholkami hôr. Lonely Planet vo svojom sprievodcovi Kanady túru tunajším alpínskym prostredím označil ako číslo 1 – najkrajší v celej Kanade.

Private

To je presne to, co sme potrebovali! Dakujem za obe odpovede, Pietro a Lolisha.

Pietro

@private: Pokial mas v umysle drzat sa iba udrziavanych tras zvacsa nevelkej narocnosti, tak v prestihu mozes vychadzat z online mapiek a brozuriek, ci “guideov” pri jednotlivych NP. Tie potom pri vstupe navstevnik dostava v kiosku v ramci entrance fee.
(Canada national parks do googlu a najdes oficialny portal so vsetkymi NP.) Pripadne ak mas zaujem o Provincial parks (alberta, british columbia) googli tiež na tychto portaloch.
Da sa pohybovat aj mimo ofic. tras (az na vynimky), no vtedy treba GPS, resp. aspon topo mapu, ktoru kupis na mieste. Mam na mysli oblasti nad urovnou lesa.Tieto hiky sa chodia podla knižnych sprievodcov, vo visitor centrach je ich plno.
Vladny portal poskytuje free online Atlas of Canada - Toporama, ale kutrat sa mapami v nom je malo prakticke.
Btw. osobne odporucam Yoho NP, pripadne Kananaskis country. Uzasny je Glacier NP v Britskej Kolumbii, len musi vyjst pocasie…oproti Rockies je tu v priemere min. 4-5x viac zrazok. Samozrejme prejazd autom po Icefield Parkway je povinnost.

Lolisha

pozeram nase mapy a nakoniec sme nekupovalli nic....planovali sme trasy na zaklade materialov, ktore sme dostali pri vstupe a plus sme si pomahali tripadvisorom...kam sa oplati ist.

Lolisha

My sme planovali na zaklade map, ktore sme dostali pri vstupe do narodneho parku. Plus mapu Banffu sme si kupili priamo na mieste. Online mapy sme nejak neriesili.

Private

Ahoj,
daju sa zohnat nejake online turisticke mapy NP Banff, NP Jasper? Asi to nebude na urovni tyuristickej mapy na Hiking.sk :-) ale aspon nieco, podla coho by si clovek mohol vopred naplanovat navstevu tych nadhernych hor. Vdaka vopred!

Daulagiri

Tak veru americká krajina je úžasná. Čo sa týka Colorada, máme tam rodinu a ešte som tam nebol. Tak sa hádam niekedy podarí obom :-)

Lolisha

daulagiri: Kanadska, ale aj príroda v USA sú úžasné...celý ten výlet bol ako jedna veľká droga...namotala som sa a už nemám dosť :)
Teraz ma strašne láka Colorado, tak uvidime, ci sa podari.

Daulagiri

Perfektné, tie hory pôsobia ako majestátna divočina, úplne super. Kanadská príroda je jeden z mojich veľkých cestovateľských snov !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum