Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimná túra: Hnilec - Veľká Knola

Diskusná téma K článku: Zimná túra: Hnilec - Veľká Knola

Zimná túra na jeden z dominantných vrcholov rozľahlého horstva Volovské vrchy. Veľká Knola tvorí samostatný podcelok Volovského pohoria s názvom Knola. Mierne náročný zimný výlet je priam ako stvorený pre bežky či snežnice. Trasu možno absolvovať aj pešo. Pri priazni počasia nás najvyšší bod túry odmení peknými výhľadmi.

Miloš Greisel

Krásne fotky treba však trafiť v týchto kopcoch na počasie.
Každý rok sa robí silvestrovský výstup na V.Knolu toho roku to bol už 32 ročník.Zúčastnilo sa ho viac ako 8O turistov.Organizuje ho KST LB Spišská Nová Ves.Najstarším účastníkom bol 80 ročný Emil Tokarčík k výstupu mu blahoželám.Účastníci si zaspievali živio a Na Kráľovej holi aby vzdali poctu tomuto kopcu a podujatiu ktoré má u spišiakov čoraz väčšiu odozvu.Pené počasie potom sprevádzalo turistov rôznymi chodníkmi do svojích domovov kde sa chystali osláviť príchod nového roku

Rado

Ani rok tomu nie je čo som sa s mojim kamarátom vybral na tú istú túru za podobných snehových podmienok a ideálneho počasia.Chodník bol neprešľapaný a mi sme boli z toho hrozne unavený ale aj štastný že sme tam prvý a sami.No neprešlo ani 5 minút čo sme sa zapísali do vrcholovej knihy a kamarat urobil pár záberov,jeden je v galérii (mato_d 17.02.2007), a z lesa na nás vybehlo asi 50 detí,bol to turistický krúžok zo Sp.N.Vsi.Tým sa skončila naša túra po neporušenej,čistej a tichej prírode.Skutočne každému odporúčam vidieť tento kus prírody.

Jozef Kmeť

Veľmi pekné fotografie . na tie sa musí utrafiť počasie .No a autor má spojenie s nebom ,lebo leho doterajšie fotografie , ktoré som videl boli bohovské .Ďakujem !

Funttomas

Tono:
veru tak. Dobre sme si v týchto ľudoprázdnych horách oddýchli od civilizácie.

JarinoM:
ďakujem.

Daulagiri:
ďakujem. Musím priznať, že mňa tiež k tejto túre inšpirovali podarené fotky z Veľkej Knoly v našej galérií. A neoľutoval som.

Daulagiri

Veru pekne napísané, o Knolu som sa začal zaujímať vtedy ako som uvidel z nej fotky v tunajšej galérke. Raz sa tam určite vydám a aj na susednú Pálenicu.

JarinoM

Krásne fotky. Ja som prešiel tú istú trasu v lete a na vrchole pre opar nebolo prakticky nič vidieť.Toto je iná káva!

Tono

Ahoj Tomas! Krasna tura v este krajsom kraji za vyborneho pocasia...
Velmi pekna je aj trasa zo sedla Grajnar, cez razc. pod javorom a dalej na Palenicu. Z Palenice je vynikajuci kruhovy vyhlad! Tura je vhodna aj na bezky, aj na sneznice. Vrelo ju kazdemu odporucam!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma