Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pomenované TZT na Slovensku

Diskusná téma K článku: Pomenované TZT na Slovensku

Na území Slovenska sa nachádza množstvo turistických značených trás (TZT) v celkovej dĺžke prevyšujúcej 15 000 km, pričom každá z nich je jednoznačne identifikovateľná svojím evidenčným číslom (v závislosti od farby či regiónu). Niektoré sa však odlišujú ešte viac – nesú vlastné pomenovanie. A práve o pomenovaných TZT na Slovensku si v nasledujúcom texte povieme viac.

FunTTomas

do rodiny pomenovaných trás pribudne od 12. novembra 2016 Chodník Štefana Baniča v Malých Karpatoch. Ide o trasu začínajúcu v Jahodníku pri Smoleniciach.

Vladimír Kobza

Ďakujem všetkým za podnetné pripomienky. Rozsah trás popisovaných v článku bol vybratý na základe oficiálneho materiálu KST a doplnený ešte o niektoré trasy vzniknuté v poslednom období. Je pravdou, že v skutočnosti majú pomenovanie aj niektoré ďalšie trasy, dokonca niektoré aj v rámci miestnych chodníkov. Podchytiť a spracovať úplný súbor pomenovaných trás však nie je jednoduché, tým viac, že v súčasnosti stále neexistuje verejnosti dostupná úplná sieť TZT.

Článok bude v dohľadnej dobe doplnený o popis ďalších pomenovaných trás.

Jurinko

A Raciansky okruh (tiez) neexistuje? Preco nie je v zozname?

Ade.e

FunTTomas, ved prave, bolo mi cudne.. dik

Ade.e

A Vychodokarpatska magistrala oficialne neexistuje?

Rafo

Aj odo mňa taký všimný moment - v textovej časti som nezaregisteroval popis trasy: Chodník Ondreja Senku v Brezovských MK, č.TZT 8146.

Bulat

len taká drobnosť,čo sa týka Štefánikovej magistrály- na turistických tabuľkách je jej názov napísaný až po Myjavu-ústredie (takže prísne vzaté podľa terénu končí až tam)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma