Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Túlačky okolím Liptovskej Mary s deťmi

Diskusná téma K článku: Túlačky okolím Liptovskej Mary s deťmi

A zasa hľadáme, kam by sme išli s deťmi v zostave štvorročný malý zvedavec a štvormesačný spachtoško v kočíku s ohľadom na nestále búrkové počasie, ktoré káže byť v blízkosti civilizácie. Okolo Liptovskej Mary - tzv. slovenského mora - je veľa zaujímavostí naukladaných vedľa seba ako koráliky. Mudrujeme nad mapou a vyberáme niekoľko cieľov na najbližšiu nedeľu. Medzi jednotlivými bodmi sa presúvame autom, v spomenutej zostave sa to inak nedá. Cestou stretávame veľa cyklistov, všetky miesta je možné spojiť do peknej a zaujímavej cyklotrasy.

BorisK

Vďaka za pekné fotky a článok vyvolávajúcich vo mne spomienky, keď som veľa chodil po Bešeňovej a okoliu /pred rokom 1981/. Vtedy na konci Bešeňovej zo zeme trčala hrubá rúra, ktorá chŕlila termálnu vodu do okolitej jamy o priemere asi 8 m. Ľudia sa tam močili v tej jame s tou termálnou vodou, tak, že sedeli a hlavy im trčali z vody. Na fotke,kde je vrch Úložisko, vidieť vlakovú zákrutu, vlaky tu už išli dosť rýchlo a tak sa z vagónov trochu vysypovalo uhlie,bolo ho tam na vonkajšom obvode zákrytu vždy dosť napadaného.

Janabilesova

Pekný článok a vydarené fotky. Zaujímavé tipy na túlačky s deťmi. Ďakujem.

Lolisha

Zdenči: Ja som bola v danej lokalite tiež v ten týždeň a na pláži pod kostolíkom síce kopa kúpajúcich sa ľudí, hlava na hlave (top sezóna), ale odpadky tam neboli.
Tie boli na inom mieste - ako je Villa Betula, je plaz a luka s bufetom, kde sa aj zdarma kempuje...tam bolo odpadkov strasne vela.

Danka: Pekny clanok a super fotky :)

DanielaM

Zdenči: Nie, niekoľko áut tam parkovalo, aj nejaký rybár tam bol, ale inak bolo čisto. Aj malá pláž tesne pri kostolíku bola čistá. Kostol v Svätom Kríži sme mali tiež v pláne, len nejako nám to časovo nevyšlo. :-)
Bazin: Vďaka :-)

Bazin

Inspirujuci clanocek.Krasne scenerie zachytene. Tym mojim vzdy z vlaku ukazujem spominane travertiny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma