Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: SAPAG - Sandbersko-pajštúnsky geopark

Diskusná téma K článku: SAPAG - Sandbersko-pajštúnsky geopark

Na Slovensku sme donedávna mali 3 geologické parky. Pred niekoľkými mesiacmi k nim pribudol v Bratislavskom kraji ďalší. Nachádza sa v lokalitách Chránená krajinná oblasť (CHKO) Malé Karpaty a čiastočne CHKO Záhorie i CHKO Dunajské luhy. Na pomerne malom území nám predkladá bohatú geologickú rozmanitosť. Prezentuje prírodné dedičstvo geologickej minulosti južnej časti Malých Karpát. SAPAG pokrýva územie Devínskej Kobyly, Borinského krasu a krasovej doliny Prepadlé. V závere podrobnejšie predstavíme okruh Borinka - Pajštún - Marianka.

Sona

Koncom prazdnin sme s detmi presli vacsiu cast sandberskej a polovicu pajstunskej "etapy". Tabule su velmi dobre spracovane, o niektorych veciach som sa podozvedala az teraz a to sem chodim odmalicka. Kobyla je uz velmi zarastena, oproti tomu, ako byvala, hadam aktualne opatrenia s pastvou koz a cistenim od invaznych drevin pomozu aspon scasti zachovat stepny charakter.

Bazin

vdaka Lubo.
Martin, urcite sa tam niekedy vidam,len teraz to bolo vyslovene cyklotura

Knor

Roman, ak je ta cyklotrasa iba planovana, tak odporucam vynechat tie kopceky s budami(Velky a Maly Javornik) a radsej sa pozriet na miesto kde sa potok straca (zakruta modrej nad kotou Prepadle). Byva tam blato, preto si treba vybrat dlhsie suchsie pocasie.

Lubo

Bazin,
perfektne spracovany clanok, palec hore!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma