Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Severnou časťou Levočských vrchov

Diskusná téma K článku: Severnou časťou Levočských vrchov

Roky som sa díval na Levočské vrchy len na mape alebo z hrebeňov okolitých hôr. Akonáhle tam pribudla nová značka, hneď som tam utekal, pretože v tak rozsiahlom pohorí je každé nové miesto zaujímavé. Čakať však na preznačkovanie ciest po celom pohorí by bolo asi čakanie na Godota, a tak sme sa spolu s pomerne veľkou partiou rozhodli preskúmať zákutia tohto pohoria mimo značiek.

Bikemartin

pri ruinách horárne na Jankovci ešte cca pred 15 rokmi stála stodola - škoda jej, nemuseli by ste šľapať po asfalte až na Vinnú kvôli streche nad hlavou.

Voda v tej studni je asi v 3-metrovej hlbke, ak si pamätám - nejakou nádobou zavesenou na paracorde by sa určite dala voda načerpať.

Hrebeň Banisko, Repisko je krajinársky nádherný, až sa čudujem prečo tade nepotiahli červenú hrebeňovku.

Knor

Pozeram, fakt su tam dve Cierne hory. Na tu severnu som uz liezol, tiez od juhu, ale kus vychodnejsie.

Michal S.

Dá sa dostať ku chate Vinná autom, alebo sú po ceste nejaké zákazy? Odtiaľ mienime pokračovať ďalej už pešo, ale nemáme žiadne info o prístupovej ceste. Ak sa dá, vedel by niekto poradiť, kadiaľ treba ísť?

Bikemartin

je tam zákaz vjazdu. Automobilov je v Levočských vrchoch v sezóne pomerne dosť, ale pochybujem, že všetci zberači čučoriedok sú majiteľmi pozemkov s právom vjazdu autom, resp. si vybavili bumážku...

Ináč asfalt rôznej kvality ide k chate zo všetkých svetových strán.

Rdbb

Michal S: Ako pre lesné cesty stále zákazy platia zo všetkých smerov. Ani auto by som tam isto nenechával, je tam dosť veľký pohyb agilných kompetentných (bikemartin: stačí, že sa všetci poznajú s nimi :-).

Lesné cesty začínajú vždy do vstupu do dolín, dokonca ani údolím Torysy v rámci býv. voj. priestoru to stále ešte nie oficiálna cesta pre indiv. automob. dopravu, len sa už od r. 90 toleruje ako významná skratka pre dotknuté obce (a so chcením betonárskej loby na výstavbu vod. nádrže - vizuál: youtube.com/watch?v=zY2KdD-Pj… ).
Btw z ciest najbližšia od Torysiek dosť rozbitá, lepšia od Levoč. dol., všetky cez Václavák slušné i z Blažov. Doliny cez Škapovú či od Ľubic. kúpeľov cez Zadnú dol., len z ďalšej od severu od Jakubanov boli zač. nov. min. roku padnuté nejaké stromy okolo Zeleného vrchu, (ale už iste preč, ...a hm, i nejaké stromy tu zostali, ako by povedal dr. Skružný z Vesničky).

Michal S.

Ďakujem veľmi pekne za ochotu poradiť. Nieže by sme mali nutkanie jazdiť hore-dole po prírode na aute, ale cestujeme ráno z ďaleka a máme na túru obmedzený čas. A neradi by sme si po túre našli auto zamknuté za rampou :)

Axel

Na zaknutu rampu funguje akumulatorova flexa. Jednoduchsie riesenie je zamknut si rampu sam vlastnym zamkom, potom ta uz nikto nevymkne, pokial neodreze tvoj zamok... :-D
A pokial si pametam, rampy tam nie su, len zakazove znacky.
A naposledy som agilnemu organovi na zablatenom Pajere oznamil, ze bumazku sice mam, ale jeho nepovazujem za opravneneho vykonavat kontroly. Ze moze zavolat policiu, ze som ochotny pockat... Poslal ma do zenskeho pohlavneho organu.

Rdbb

Michal S.: Práve že tie rampy tam nie sú, to láka na vstup autom (sú len na trase N. Repaše - T. Potok na hranici býv. VVP Javorina, no už 25 rokov otvorené).
Ak tak odporúčam autom na otočku (prejdenie) len napr. rannú návštevu na východ slnka apod. (pri dobrej dohľadnosti veru oplatí sa), nie ponechanie zaparkovaného auta na dlhšiu dobu, lebo sa tam môžu vyskytnúť aj inak zlomyseľní... O tých niektorých \"kompetentných\", skúšali vypaľovať dokonca aj na ceste N. Repaše - T. Potok, no tu neprávom už aj v predmete, nie to samotnom prevedení.

Peter61

Michal, cucoriedky koncia, zacina sezona jelenej ruje = zvyseny pohyb Lesnej straze a pod. .....

Axel

Zvyseny pohyb nacenganych chlapov v zelenom a so zbranou na pleci...

Lubo

Axel, dnes ti ide :-) :-) :-)
Aku-flexu bezne vozis ako vybavu svojho terenneho nizkopodlaznika?

Peter61

Lubo,ta ty riadnu autocenzuru " ... dnes ti ide .... "

MatusM

Axel .. rámp je tam fakt veľa a aj keď bývajú často otvorené, nedá sa na to spoľahnúť. A ostať tam vymknutý, to by som isto nechcel - v odľahlejších častiach sa nedovoláš cez žiadneho operátora. Môže sa ľahko stať, že keď prejdeš okolo rampy, je otvorená, a o hoďku, keď sa vraciaš, už je zamknutá. Cez týždeň by to nemal byť až taký problém, v lesoch sa hospodári, sadí a pod., takže aj frekvencia dopravy je tam vyššia, ale víkendy je tam mŕtvo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum