Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chorvátsko: Velebit – Anića kuk a NCH Paklarić

Diskusná téma K článku: Chorvátsko: Velebit – Anića kuk a NCH Paklarić

Národný park Paklenica sme navštívili opakovane pre jeho jedinečné prírodné krásy, ktorými sú bizarné skaly a nádherné bukové lesy. Preteká ním potok Veľká Paklenica, ktorý vyniká krištáľovo čistou vodou. Ubytovaní sme boli opäť u našej „Paklenickej gazdinky“. Bývali sme rovno pod kaňonom, kde každý večer vanie zdravý horský vzduch. Z terasy domu som videla cieľ nášho výstupu Aniča kuk. Masív je symbolom Národného parku Paklenica. Je to 400 m vysoká stena. História horolezectva v Paklenici začala v roku 1938, keď Dragutin Brahm, člen Chorvátskej horolezeckej spoločnosti Velebit, urobil provýstup na stenu Anića kuk, čo sa pre neho stalo tragickým. Podľa neho je nazvaná Brahmova cesta.

Lolisha

pekny clanok aj fotky, osada Marasovici je naozaj pekna, boli sme tam, bola by skoda, keby sa nezachovala...moderne domy tam nepatria.

My sme v Paklenici boli v jaskyni Manita Pec, pekna, a vysli sme si na vrchol Vidakov Kuk (836). Tiez velmi pekna tura, len sme cestou spat chytili burku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma