Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Výber nepremokavej bundy

Diskusná téma Výber nepremokavej bundy

Čo poviete na tieto dve bundy: Zajo - Gasherbrum Jkt Black (http://www.zajo.net/sk/nepremokave-bundy-muzi/gasherbrum-jkt-black.p3193-1.html) a Zajo - Andes JKT Green (http://www.zajo.net/sk/nepremokave-bundy-muzi/andes-jkt-green.p3406-12.html)

Píšu, že je tam nejaká 360 VERTIGO (level 2) membrána (http://www.zajo.net/sk/360-vertigo-2.m.sk-14.html) s vodným stĺpcom okolo 15k-19k s priedušnosťou 10k. Andes je o polku lahšia než Gashebrum a tých 376g mi príde celkom fajn. Snáď bude rozdiel v materiáli. U jednej píšu TPU membrána, u druhej Polyester lining. Zas nejak sa v tom nevyznám.

Treba mi skladnú bundu na cestu do Compostely, Island a podobne, kde mi bude treba šlapať aj v daždi. Príde mi to, že sú obe také plasťáky, tak tam asi taký rozdiel nebude. Navyše chodím na lahko, v 33l bágli, treba mi bundu hlavne na ochranu proti dažďu. Keď si dám pod to dáke triko a mikču, mohol by som byť vybavený. Tá cena do 100 Eur mi príde tiež ok, pretože rozpočet som si už značne vyčerpal.

Prípadne poraďte niečo rozumné, diky :)

BorisK

Od 01.júna mám ísť na Island. Vedeli by ste mi poradiť kvalitnejšiu nepremokavú bundu, aj prievzdušnú v cene do 250 euro, prípadne maxim. do 300 euro. Aj nepremokavé nohavice na navlečenie pri daždi, tak mi radil kamarát, s ktorým tam idem. Tiež mi radí ľahkú páperovú bundu. Nemám s tým skúsenosti, budem vdačný za každú radu.
Vďaka.

Remy

romcok:
Uzo som ti pisal inde... Precip v S-ku je na Mall.
Ten HP Road Runner je u mna na "cakacke" ak budu zvysne financie :D

Romcok

No tak tá road runner je parádna bunda :) Marmot precip nemajú hádam nikde Sko.

Remy

romcok:
Lacna lahka a vcelku spolahliva je Marmot precip, cena je okolo 90 €. Akurat to nie je membrana ale viacnasobny zater, ktory vsak nieco vydrzi. Pozri si recenzie.
Ak by si k tym 100 prihodil este 30 tak mas od High Point Road runner 2,5 vrstvy Blocvent s 220 g.
Lacna a skladna membrana neexistuje. Starsie su spolahlive ale bundy z nich v pohode aj 750 g (pinguin stratos), novšie a lahsie si to zas nechaju zaplatit.

Romcok

Tak myslel som, že veci od Zaja sú v pohode :) V tchibe budú mať teraz nepremokavý týždeň, tak tam môžem zohnať rovno nejakú lacnú bundu s 3-5000mm vodným stĺpcom. Keď tie bundy hore vydržia len 20 minut :))
Pri Karrimorke píšu: 2 layer eVent waterproof / breathable lining > DWR finish. eVent som čítal, že je super. Problém je, že som ultra-slim, teda ak tá bunda je plandavá, namne bude ultra plandavá a budem v nej plávať :)
A mám aj poncho, ale niesom si istý nepremokavosťou.

Pavol "Chodec" Horvath

Mas zaujem o nepremokavu alebo nepremokavu bundu? Ja pouzivam bundu z membranou ale VZDY mam zo sebou aj prsiplast ktory je 100% nepremokavy.

Possum

Ja moc 'neznackovym' membranam neverim.

Existuje relativne lacna vetrovka s eVENTom: Karrimor Explorer.

Je skareda, ma cudny strih, a rukavy a kapucu ma podsitu nejakou cudnou latkou, ktora zadrziava pot, ale membrana na nej je naozaj dobra.

Na nete sa da momentalne najist za 70 GPB (asi 80 EUR?), co by som bol ochotny dat.

Tvoje vetrovky od Zaja budu mat asi lepsi strih a posobit krajsie, ale ak pride na vodeodolnost, tak na tuto lacnu Karrimorku sa da 100% spolahnut, kym Zajovi by som v dazdi veril len prvych 20 minut.

Ak si ochotny obetovat dizajn a zmierit sa s par chybami, Karrimor je lacna velmi nepremokava vetrovka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma