Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Šumiac – Kráľova hoľa – Telgárt

Diskusná téma K článku: Šumiac – Kráľova hoľa – Telgárt

Ak sa normálny človek prečíta nadpis, tak si povie, veď cestou je to len kúsok a bez väčšej námahy. Turista však na to pozerá inač. Je to pre neho výzva, zdolávať miesta, kde nebol, kadiaľ nechodil a vždy ho láka nepoznané. Pre mňa bola Kráľová hoľa vždy miestom, kam som chcel ísť. Nikdy však nebola príležitosť a hlavne čas na výstup, aj keď som sa nachádzal v blízkosti. Možno aj preto, že s turistikou som začal až neskoro v seniorskom veku, ale na splnenie snov nikdy nie je neskoro. A tak sa sen sa stal skutočnosťou.

Svatopluk Štěpánek

RDBB - ďakujem. Zozhora sú videť iba tie hladké koly, ibs od kostola aj tie rezby. To mne prišlo dobrý moderný nápad, rezbárstvo je naozaj klasické ľudové.

Rdbb

Svatopluk: imho nijak moderne, hmotou a vyjadrenim tradicne rezbarstvo. Je to od jedneho pana od nedalekej horehron. Zavadky, ktory sa tym nezivi, len vo volnom case.
Motivy: Mojzis s Abrahamom, trpiaci Kristus a P. Maria. Este pri fare, bezprostredne pod / oproti kostolu ma Sv. rodinu, si mozno nepostrehol.

Svatopluk Štěpánek

V októbri 2018 som si všimol v Telgárte pri kostole myslím tri koly, v ktorých boli zo strany kostola vykresané krásne reliéfy. Viete o tom niekto niečo ?
Bolo priam moderné umelecké dielo.

Possum

Ohooo, este jeden vylet a das to cez 300 000. Konecne je auto zabehnute :)

Peter61

no co, ja mam tiez skoro novy 1.9 TDI ( 299 800 km).

Possum

Sorry Peto, ja znecistujem ovzdusie dieslom :(

Ale kolesa su tusim na oboch rovnake :)

Peter61
Fero, a aky motor ? mne treba v maminom Golfe vymenit 1,4 16V. Mal si ho nechat na Z a teraz vyzdvihnut. Preklad : nech vam to zas vyjde -)
Possum

P61: Golf. Uz nie uplne novy a jemne obity z kazdej strany, ale moj :)

Takze nechat v centre. Dakujem za radu.

Stale este so sebou zapasim, ci ho tam nechat, alebo radsej ist zo Z na V a nemusiet sa strachovat. Len Z na V robim kazdy rok, tak som chcel trosku zmenit stereotyp.

PaliT

Ja som uvažoval opačne. Auto nechať na Donovaloch alebo v Bystrici a doviezť sa na štart busom alebo vlakom.

FunTTomas

possum: ak chceš zaparkovať, tak v centre je parkovisko dobre na očiach tu goo.gl/maps/zt8nNy8oMt42, kde to bude pekne pod dohľadom celej dediny. Prípadne zájdi do predajne Margarétkovo goo.gl/maps/7NbAmQHRhRM2, čo je predajňa hneď veľa parkoviska. Sú tam veľmi milé dievčatá, čo radi poradia, u koho nechať vo dvore auto, ak chceš mať 100 % istotu.

Possum

Ahojte,

da sa v Sumiaci nechat auto na nejakych 5 dni? Bez toho aby mi ho tam rozobrali teda...

Chcel by som ho odtial zacat hrebenovku NT o tyzden.

Svatopluk Štěpánek

Chodec09 má pravdu, to je peknejšia trasa, IBA nesmie liať ani z krhľy a nesmie byť hmla, ktorá sa dá krájať - čo sa mi protrafilo 18/7/1997...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma