Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nabíjateľná čelovka

Peter61

Ad Lubo :
"Nabijanie nie je zavisle od typu baterie ale od prudu" = trafil si do cierneho. Divil som sa ako opica mladym, ked smradfon pri prenose dat vypisal hlasku, ze nestiha nabijat.
kukol som na cisla :

  • nabijacka mala output 500 mA ( Jabra bluestoth)
  • origos nabijacka k smradfonu dava 1 A
Lubo

Fenix celovky su asi najrobustnejsie, ake som doposial pouzival. Nie su v niektorych ohladoch tak prespekulovane ako Petzl, no robustnost, vykon aj homogenita svetelnej stopy su velmi dobre.

Ked budes mat prakticke skusenosti, napis do fore pod clankom k celovke ...

Rc1

lubo ano, tuto poznam aspon z citania, ale zaujimalo by ma, ako je to so zivotnostou z praktickeho hladiska. ja mam zatial najlepsie skusenosti s petzlom v tejto rovine. jednak vydrz baterky ma zvacsa najlepsi a to sa tyka aj zivotnosti. ale zvazujem ze ju kupim a vyskusam ale ako zalohu budem predsa nosit so sebou aj ten petzl keby nieco...

Lubo

Nabijanie nie je zavisle od typu baterie ale od prudu, ktory produkuje nabijacka. Ak chces nabijat v aute, su nabijacky, co maju bud USB vstup alebo priamo konektor do zapalovaca.

Teraz mi napadlo, ze vyskusam, ci akumulator Led Lenser velkosti troch AAA baterii je pouzitelny aj v inych celovkach. On je totiz nabijatelny rovnakou nabijackou ako mobilny telefon a nabija sa nie v celovke ale mimo:
equipoutdoors.co.nz/…/seo-bat…

Rc1

ja nabijam moje 2500mAh GP recyko tie zelene cca 4hodky. nabijacka nabija prudom okolo 600-700mA podla stitku. neviem ako je to s vymenou aku v usb celovke ale ja sa im vyhybam prave kvoli tomu, ze casom baterka zostarne a co potom? to iste plati pre fotaky. AA baterie kupis hocikde alebo sikupis do zasoby ale ak ti pri foteni dojde stava v zabudovanej baterke...
a este otazocka nepoznateniekto nejaku dobru vykonnu celovku na jednu AA baterku? ale spolahlivu

Bikemartin

vezmi si li-on a NiMH s rovnakou kapacitou a potom porovnávaj časy nabíjania. Dlžka nabíjania samozrejme závisí aj od nabíjacieho prúdu, ktorý si vieš v lepšej nabíjačke nastaviť 200, 500 , 700 mA. T.j. aj NiMH baterku s kapacitou 2700 viem nabiť za 4h.

Senky

Do nabíjateľnej li-ion chcem ísť hlavne kvôli neporiadku s nabíjateľnými NiMH. Teda ak ma pamäť neklame, tak ich nabitie trvá asi 12h, kdežto li-ion asi 4h. Navyše cez usb to môžem nabiť aj v aute/notebooku. Alebo a v číslach mýlim?

Peter61

Axel, dpbra otazka.
X rokov som fical na AA alkalickych, NiCD, NimH a pod. Nakoniec mam aj nabijatelnu, lebo som usudil, ze Petzl DUO LED 5 = 300 g som mohol nosit furt na hlave pred 20 rokmi, ale nie teraz
petzl.com/…/DUO-LED-5?l=INT#.…
Na svoju prvu Duo mam objednane 2. popruhy. Druha je bez zavad. Petzl svojho casu zaostaval v svietivosti, takze som zabludil k Lenser H7. Ked svietila, svietila dobre. Najdolezitejsia suciastka na celovke Lenser teda pre mna je E+lite petzl.com/…/ePLUSLITE?l=INT#.…
K Petzl Tikka RXP sme si samozrejme kupili aj po jednej rezervnej baterke a na 3 IVHT do foroty aj jedno puzdro na 3 AAA na ".... remote areas where the battery cannot be recharged."

Lubo

Mam skusenosti s LedLenser Seo7R, H7R.2 a Petzl Tikka R+.
Petzl R+ mi vobec nevyhovuje. Je to velke, svetelna stopa je hrozna, ovladacie tlacitka su ukazka dementnosti konstruktera. LedLenser su celkom OK a viac pouzivam Seo7R lebo je lahsia a spratnejsia. Obe maju aj svoje minusy, napr. ich konstrukcia nie je tak huzevnata ako napr. Fenix celovky. Tie mam celkom rad a kombinoval by som ich s NiMH akumulatormi ako pise Axel.

Bulhar31

Skús pozrieť na Armytek Vizard s akumulátorom lion 18650 a nabíjačkou.

Axel

Ahoj, mas nejaky dovod preco pozadujes vylucne nabijatelnu?
Prevadzka na nabijatelne a jednorazove menitelne clanky (povedzme AAA baterie) mi pripada ako hodne lepsie riesenie. A zjavne si to myslia aj vyrobcovia, ktori zvyknu pocuvat trh.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum