Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výberové konanie na tatranských chatárov

Diskusná téma K článku: Výberové konanie na tatranských chatárov

Po piatich rokoch končia nájomné zmluvy na podnájom Chaty pod Rysmi, Zbojníckej chaty, Chaty pri Zelenom plese a Chaty M. R. Štefánika. Ponuky do výberových konaní na podnájomcov a výkon funkcií chatárov sa otvárali včera, 16.9. Výberová komisia pozostávajúca zo zástupcov vlastníkov – piatich z Klubu slovenských turistov (KST) a dvoch zo Slovenského horolezeckého spolku JAMES (SHS JAMES) vybrala troch zo štyroch chatárov. O poslednej chate sa ešte bude rozhodovať.

Ján Halaša

V utorok som bol vo Veľkej Studenej doline a všade bolo počuť hluk podobný lietadlu. Mám pocit, že pochádza z vrtule umiestnenej na Zbojníckej chate. Keď do nej príliš fúkne vietor, roztočí sa na vysoké otáčky a vydáva nepríjemný zvuk. Písal som im email, či to plánujú nejak riešiť, ale ešte som nedostal odpoveď, možno neskôr v týždni. Dúfam, že sa to nejak zlepší.

Jaruna

Moc přeju panu Beránkovi, aby si chaty ještě užil, je pro mne posledním romantikem Tater. Hodně štěstí!

Gero

No dufam ze toho nestastnika zo Stefanicky konecne vymenia ... ak nie tak tu chatu dovedie do uplneho krachu ...100 rokov tam zastal cas

PaliT

Keď človek nazrie do rozpočtu za minulé roky, tak majitelia púšťali žilou pod Váhou. Nevýhoda nájmu je v tom, že chatár nebude platiť zásadné investície a rekonštrukcie zo svojho. Výhoda nájmu je, že keď sa chatár/majiteľ otočí verejnosti chrbtom (Hrbom), tak ho môžu vymeniť.

Lubo

Na Stefanicke sa prednedavnom opravovala strecha (po veternej smrsti), takze uplne bokom neostava.
hiking.sk/…/poskodena_strecha…

Ano, MRS chata potrebuje investicie, ktore roky nedostavala, no neviem ci to uplne suvisi s chatarom, ktory ako najomca velke opravy nema dovod robit. To, za co je zodpovedny podla mna robi dobre. Ani tu vo forach hiking.sk nanho nie su negativne prispevky... Gero, ty mas nejaku zasadne zlu skusenost?

Peter61

Lubo, tak ako pisete (= redakcia) v tom clenku o MRŠke..."Majitelia chaty plánovali jej rozsiahlu rekonštrukciu. Pôvodne sa malo začať rekonštrukciou kúrenia."...

Vladimiiiiiiir

Zbojnicka - jednoznacne vymenit. Vzdy sa tej chate vyhybam.

Rysy - Viktor je super! Vzdy vysmiaty a aj kvoli nemu tam velmi rad chodim

Brncalka - Typek je velmi mily a napomocny. Maximalna spokojnost

Stefanicka - zial neveim sa vyjadrit. Moc tam nechodievam

Stevo1990

Ja to vidím takto. K zmenám sa majitelia moc nemajú ide skôr o zvišenie minim. súm z nájmov pri tatranských chatách je to zvýšenie o minimálne! 5 až 7 tisíc.
Aj doterajšie zmeny boli iba po neštandardných ukončeniach predchádzajúcich chatárov. Takže zmeny asi moc nechcú a nebudú, možno u najstaršieho 69r. na Zbojničke, oproti tomu 65r.legenda a medialna modla im bude asi vyhovovať.Na ostatných chatách sa prerába a čo to je aj rozrobené tekže asi ich to nechajú dokončiť.
Takže prachy naviac budú ináč všetko asi po starom. Aj tak chcem veriť, že to bude transparentné. Horám a službám zdar.

Vrana

som zvedavy, ci sa pokusi rodina G. o navrat na Brncalku

PaliT

Mám na mysli ako sa chceli tými právnickými kľučkami zmocniť majetku. Ešte aj PENTA by závidela toľkú šikovnosť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum