Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Národný park Yellowstone – 2. deň

Diskusná téma K článku: Národný park Yellowstone – 2. deň

Včera sme v parku mali deň plný zážitkov. Vlk vedúci kolónu áut, bizóny pasúce sa na tráve, stádo jeleňov, los. Nespočetne veľa väčších i menších gejzírov a mnohými farbami hýriace horúce pramene. Čo nás čaká dnes? Samozrejme si chceme pozrieť ďalšie lokality, kde uvidíme tunajšiu fascinujúcu geotermálnu činnosť. Okrem toho nás ale zaujíma aj Grand Canyon – hlboký a dlhý, dych berúci kaňon, do ktorého strmo padá z výšky 94 metrov vodopád Lower Yellowstone Falls.

Viki2222

Už len z článku mi naskakujú zimomriavky, závidím, ale len v dobrom ;)

ja som mala česť navštíviť narodný park Grand Canyon a užasný bol aj park Sequoia obrovské stromy pôsobili ako obri :) veľmi by som túžila vidieť ešte Yosemite, Zion a Bryce Canyon...tieto :
estavisa.sk/6-najkrajsich-nar…

Tak dúfam že to čoskoro uvidím na vlastné oči :)

Daulagiri

Určite jedna z najúžasnejších prírodných scenérií na svete, je to rozprávkové až neskutočné !!!

Lolisha

M. Suchy: Nasla som na wikipedii, ked som zbierala fakty k clanku:"Yellowstone Lake is the largest freshwater lake above 7,000 ft (2,100 m) in North America". Takze najvacsie je nad nad 2100 m. Mozem poopravit udaj v clanku. Dik.

Podla toho, co som pozerala, najvacsie podla rozlohy, je Lake Superior, v preklade Horne jazero. Patri do sustavy tebou sppminanych Velkych kanadskych jazier.

M. Suchy

Velmi pekny clanok. Raz sa tam musime ist pozriet.
Nechcem rypat ani kritizovat, ale Yellowsone Lake naozaj ani zdaleka nie je najvacsie sladkovodne jazero v severnej Amerike.
Zopar vacsich mame tu na vychode, Obrovske jazero, Huronske jazero, Erijske jazero, Michiganske jazero, Jazero Ontario, Lake St. Clair. V Kanade sa este najde zopar vacsich,hned z hlavy ma napada Lake Manitoba, Lake Winnipeg, Great Slave Lake.
M. Suchy

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma