Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistické značenie – Fínsko

Diskusná téma K článku: Turistické značenie – Fínsko

Fínsko sa nachádza na severovýchode Európy, štvrtina jeho územia leží za polárnou kružnicou. Je siedmou najväčšou krajinou Európy s rozlohou 338 145 km? a je rozdelené na šesť administratívnych provincií. Nachádza sa v ňom 187 888 jazier väčších ako 500 m? s 179 584 ostrovmi. Fínsko je prevažne rovinatá krajina, ktorej plochu tvorí až 69 % prevažne ihličnatých lesov.

Jjano

To je riadne zlomyselný dar, keďže prepisuje učebnice, publikácie o Fínsku a pod :-)

Peter61

myslis, ze Norisi najprv preskumali, ci tam na tych 40 m nie je ropa alebo uran ?

Lubo

Že aký darček :-)
Si to predstav u nás ... napr. na maďarskej hranici.

Rosalea

S väčšinou súhlasím, chodníky, prístrešky, chaty vybavenie - paráda.
Ale zrovna pri tom značení vo Fínsku som si povedala, že by sa trošku mohli inšpirovať Slovenskom. Práve na trase UKK, ktorú spomínaš, je značenie riešené oranžovými fľakmi (ak to mal byť nejaký útvar, neprišli sme na to, aký). A v borovicovom lese so svetlou až svetlooranžovou kôrou stromov s ubúdajúcim svetlom hľadať značku bolo niekedy ako hľadať ihlu v kope sena..

Miroslav Svitek

Jediné nebezpečenstvo tam je, že Ťa zrazí sob na chodníku. A vraj ak sú komáre, tak Ťa zožerú, ale my sme nevideli a necítili ani jedného. Takže naozaj turistický raj pre pravé nekonečné túlanie sa. Vyššie kopce sú až na severe pri hraniciach s Švédskom a Nórskom, takže žiadne ďaleké výhľady. Nuž ale zase to turistické zázemie!

Vlado z NZ

super - vyzera to lakavo.co medvede, neboli tam vystrahy aby si si jedlo odkladal inde ako spis, ako v Kanade?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma