Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub Zadný Vonžovec pod Malou Babou horou

Diskusná téma K článku: Zrub Zadný Vonžovec pod Malou Babou horou

Nájsť miesto na prenocovanie alebo úkryt v blízkosti Babej hory nie je problém. Hneď pod vrcholom sa nachádzajú viaceré prístrešky. Ďalšou možnosťou, kde sa dá vhodne ukryť pred rozmarmi počasia alebo prespať je drevená búda pod vrcholom Malej Babej hory, umiestnená v prekrásnom lese plnom čučoriedok.

Matobee

Dnes som išiel prvý krát okolo tohto zrubu. Čakal som nejakú trosku ako bolo avizované v komentoch, ale prekvapila ma pekná, polonová, funkčná chatka.
Niekto sa pustil do milej práce. Ak niekto vie, koho je to robota, budem rád keď doplní.
Snáď to nebude, až to bude - súkromné, alebo poľovnícke, zamknuté.
Každopádne veľmi potešila táto rekonštrukcia neznámeho autora.

Takže Tomáš. Upozornenie môžeš aspoň prozatím a snáď nadlho zrušiť. :-)

FunTTomas

Muraddin: vďaka za informáciu. Upozornenie som doplnil do článku. Škoda ho.

Daulagiri

Každá takáto stavba v horách poteší, len škoda tej strechy.

Lubo

Aby takyto objekt mohol dlhodobo fungovat, potrebuje svojich nadsencov, aby sa starali. Potom to ide aj s minimom penazi. Vid novopostaveny Hotel Grand Partyzan v Lucanskej Malej Fatre.

Axel

Turista je v urbarskom skodna...
Na opravu 3x3 metre drevenej budy sa neda vyfakturovat 125 tisic eur (hoci na jednu drevenu lavicku na namesti v Hnusti sa 8 tisic dalo vykazat). Zato peniaze sa daju ziskavat na vyvoze dreva a byrokracia sa radsej upriami na ziskanie dotacie na vybudovanie protipoziarnej cesty pre kamiony.
A az by sa z tej budy stalo pravidelne noclazisko pre masu ludi, tak by ten napor aj tak nevydrzala v rozumnom stave.

Mirino

Do poriadku by sa dali velmi jednoducho. Obec do ktorej búda katastrálne prináleží by na to poslala evidovaných nezamestnaných manuálne zručných majstrov z obce, zažiadala by o eurodotácie a celé by to zastrešila projektom na podporu a rozvoj turismu a zamestnanosti v mikroregione. A pod takou strechou by sa schovali aj ostatné salaše a búdy v okolí.
Alebo by miestni urbárnici, najmä výboroví činovníci, nesmeli byť tak nenažratí na zisky z "kalamitného" dreva a museli by pustiť chlp aj týmto smerom. Aspoň by sa ich zamestnanci mali kde skryť v prípade dažďa. Keď môžu urbárni robotníci, ktorí nemajú nič spoločné s polovačkou stavať v rámci práce v urbáre posedy pre polovníkov a platení sú pritom za urbárne peniaze tak môžu opravovať aj takéto budky.

Boro

Vždy, keď vidím takéto búdy a ich stav, je mi to lúto, pretože ak by sa dali do poriadku, urobili by úžasnú službu pre fúru turistov.

Ragnarokkr

Najlepšie je, pokiaľ to podmienky dovolia, prejsť na poľskú stranu a prespať na chate Markowe Szczawiny. Odporúčam z vlastnej skúsenosti.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma