Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Strašidelné miesta v horách

Pf.69

Nočný les má svoje čaro, tak ako aj hustá horská hmla, ktorá sa prehupuje cez hreben . Aj ked viem že mnohí to nehápu . A miesto ktoré má zlu auru je miestnost na Kralovej holi.

Olmeba

Tomas, rc1 musim tiez potvrdit. To miesto ma zvlastny nadych tajomnej energie. Ked som si v polovici maja po konferencii na Smolenickom zamku vybehla na Zaruby a nazad som schadzala cez Certov zlab opantal ma divny stiesneny pocit:) Certov zlab ma zrejme svoje opoctatnene pomenovanie:))

Rc1

tomas ano, bolo to niekde tam v tych miestach, siel som podla mapy smerom k sedlu zaruby a certovmu zlabu. ten vietor tam nad tym kopcom smerom na veterlin vydaval neskutocne zvuky :-)

Bikemartin

na hornom konci Vlkanovej je také zvláštne miesto. Volá sa FortGeronimo goo.gl/AQeUbC a keď idem na bajku z roboty popri Hrone, tak hlavne v horúce letné dni ma to tam vždy vcucne.

Tomas Vohlarik

rc1 - myslis trasu pod Ostrym Kamenom smerom k sedlu Zaruby? ja som tadial siel minuly rok v novembri uplne sam len so psom, ticho, klud, vetrik.. zrazu pes zastane, zadiva sa do hory do ktorej bola krasna viditelnost a znicoho nic popri nas prebehli tri jelene - nebolo mi vsetko jedno.. za par sekund zmizli v lese, ale mne adrenalin v tele pumpoval este dobru chvilu :-D

Merhorn

Strasidelne miesto je aj polovny revir pocas sezony :))

Rc1

podobnu atmosferu som zazil v juznej doline pod zarubami. samota, ticho, pochmurna atmosfera a podivne zvuky vytvorene asi vetrom smerom od veterlina. tie zvuky zneli dost strasidelne ked sa do nich clovek zapocuval. nebol z toho vsak strach, skor o nieco zvyseny adrenalin a zvedavost. sadol som si pod strom a pocuval a zvlastne myslienky vtedy zacnu chodit po rozume...

Vrana

Bol som 5. den na ceste a noclah mi vychadzal akurat na Lajosku. Podvecer som volal s chatarkou: "Chata je v tyzdni zavreta, ale vonku mozem prespat kde len chcem".

Tak aj bolo. Ustlal som si na lavici vo vchode do chaty. Opustenost, zanedbanost a celkova atmosfera miesta na mna dolahli. Nemal som strach, ale velmi zvlastny pocit. Rano som bol rad ked som odtial vypadol.

Z 20 noci som spal 10 vonku len tak bez stanu. Vsade to bolo v pohode, len noc na Lajoska bola akasi ina ...

Lukášj

Ja zasa nezabudnem na noc v jednom penzióne vo VT. Bolo to okolo 15.9., všetko ubytko v Tatrách totálne plné, v tomto penzióne obsadené iba 2 izby. Penzión podľa architektúry tak z 20. rokov. Ubytovali sme sa v turistickej triede. Maličká stará hnedá izba s nábytkom, aký mávala moja babka snáď z 50. rokov, s jedným umývadlom, staré sprchy, WC na chodbe. Dostali sme kľúče od celého penziónu. Po ubytovaní sme išli ešte na zastávku električky pozrieť cestovný poriadok, keď sme sa vrátili na recepcii už nikto nebol, ale všetko bolo voľne prístupné - bar, nápoje, len si zobrať. Izba na poschodí, dlhé tmavé chodby, veľké schodište, slabé žlté svetlo. Po zamknutí sa na izbe, celá tá hnedá farba na človeka priam padala. Takmer celú noc sme so ženou nespali. Chceli sme pôvodne zostať na niekoľko nocí, ale ráno sme odtiaľ hneď vypadli a radšej odišli na Pieniny. Ešte, že som v tej dobe nepoznal Žiarenie od Kinga. ;-)

Knor

tarazed:
Spim zasadne v lese, pretoze stromy drzia teplo, odspodu je stare listie ci ihlicie a nepadne na mna rosa. Chodenie po lese v noci ma svoje caro, vid zaver
hiking.sk/…/plastovce_raj_pra…
Najma rovinatymi usekmi chodim v noci rad, hoci zvacsa s baterkou, ktoru si zapnem na narocnejsich usekoch. Spominam si na vylet z Karvinej na Frydek Mistek a dalej, ked som vyrazal okolo 22:00. Bol to zazitok, lebo vsade pod zemou su tam doly a pocut tam hukot strojov. Bolo to ako uvod z Terminatora. Zuzo.

Tarazed

Pardon, chcel som napisat biuvac, ale potom som si spomenul na nasu obyvacku ... :P

Tarazed

Ta ja si myslim, ze netreba ani strasidelne historky, i ked ich ako kazdy rad citam...

No vacsina z nas , teda i vratane mna je priposrata, uz len ked kraca nocnym hustym lesom :D Vtedy citit aku moc ma kazda noc v lese :D Neviem jak vy, ale trebars na byvak si vzdy radsej vyberiem cistinku, lucku, najlepsie holy vrchol kopca, jak nejaky husty les :D

Turista222

Veľa takých miest je aj v okolí Poľany, Kremnických vrchov, Vtáčnika či Štiavnických vrchov. Zvláštne pocity ešte znásobuje hmla, mrholenie, či dážď.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma