Komentár
Martina detvanová: Problémy s registráciou Dobrý, zabudla som prihlasovacie meno, viete mi s tým pomôcť? Chcela by som sa prihlásiť. Ďakujem
+ 755 ďalších príspevkovMartina detvanová: Problémy s registráciou Dobrý, zabudla som prihlasovacie meno, viete mi s tým pomôcť? Chcela by som sa prihlásiť. Ďakujem
+ 755 ďalších príspevkovK článku: Nočný lejak
nová témaZdenči k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (2) Vlani sme dali so synátorom 11-dňový roadtrip Srbsko, Bosna Hercegovina, Čierna hora a trošku aj Chorvátsko a ostalo ešte mnoho miest, ktoré by sme chceli vidie …
+ 9 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Kysuckými samotami Turzovskej vrchoviny Svaťo :-) Na pobavenie: Pionýři ve fotokroužku v Týništi n.O. nerozuměli slovensky, tak desátník spustil česky. Neskôr Dobeš a Nohavica boli naši obľúben …
+ 17 ďalších príspevkovK článku: Jarná Omšenská Baba, Jánošíkove diery a čerešňové sady v Brdárke
nová témaK článku: Spustili program Živé chodníky 2024 na obnovu turistickej infraštruktúry a značenia
nová témaSosal k článku: Chata Volovec Tak pan správce se mi už ozval. Otevřeno bude :)
+ 61 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Kliešte sa posúvajú vyššie čipovanie proti KE : pozornakliesta.sk/?utm_campai…
+ 145 ďalších príspevkovK článku: Známym a predsa neznámym masívom Devínskej Kobyly
nová témaTono k článku: Krajinou vyhasnutých vulkánov – od Sovieho hradu po Steblovú skalu Kusok juznejsie od Hajnacky sa nachádza zaujimava Kostna dolina, paleontologicky lokalita s nalezmi kostrovych pozostatkov zvierat z tretohor. Ale pozor, roklin …
+ 6 ďalších príspevkovBazin k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Nadhera !
+ 5 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Národné parky sú nefunkčné, akú reformu by potrebovali? Soňa, tú modrú na titulke si vyrobyla fotošokom, alebo polarizérom ? odomk.: dennikn.sk/…/?cst=dfe885e641e…
+ 44 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Želobudzká skalka a zaujímavosti Poľany Soňa : Malachovské skalky nad Banskou Bystricou ( odmkol som ) dennikn.sk/…/?cst=b7bbfb4a2de…
+ 7 ďalších príspevkovSebastian.bena99: Práca Na Horách Dobrý deň , mám 24 rokov hľadám si prácu na horách. Ďakujem za ponuky.
+ 88 ďalších príspevkovTomas Vohlarik k článku: Jesenno-zimný Slavkovský štít ako vzdy nadherne fotky Peto. tak taketo krasne su vyhlady zo Slavkovskeho stitu. pri mojej navsteve sa mi podarilo minut kriz na vrchole kvoli hmle. ale nieked …
+ 3 ďalšie príspevkyMisoB: TuristickaMapa.sk - fórum Názvy zmeníme podľa aktuálneho stavu v teréne, možno predtým boli názvy TIM odlišné. Názov Dielnica sa z "technických" príčin nevykresľuje, lebo spadá práve na …
+ 3327 ďalších príspevkovWaldi k článku: Cerová vrchovina je pohorie s magickým hradom a skalným vodopádom. Pozrite si deväť najkraších túr v ňom Dovoľte, aby som týmto vyjadril najhlbšie uznanie a obdiv k nájdeniu tejto lokality, ktorá je zatiaľ vhodná pre pohyb hajkerov po vonku. V zmysle štúdie "Odhad …
+ 5 ďalších príspevkovPeter61: Expresky "Jako reklama na bd expresky působivé, ...samozřejmě přeju uzdravení a příště více cest na OS." lezec.cz/clanek.php?key=18426…
+ 95 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Nový návštevný poriadok v Tatrách rozširuje možnosti pre skialpinizmus, no pridáva nové povinnosti a zakazuje vstup so psom do vysokohorského prostredia JAMES : Obsah kurzu ľahkého horolezectva, leto aj zima. horolezecka-skola-james.sk/do…
+ 27 ďalších príspevkovPaliT k článku: Turistov na Poľane napadol medveď dvakrát za sebou. Najhoršie bolo čakať na vrtuľník, báli sa, že sa vráti Najväčší problém je, že táto PR bitka sa nedá vyhrať. Vládnej garnitúre sa podarilo obsadiť mediálny priestor a vystrašená verejnosť, ktorá nemá takmer nijaké r …
+ 47 ďalších príspevkov
Diskusná téma K článku: Dominika a Fredy: plastové misky zrušíme
Diskusná téma K článku: Dominika a Fredy: plastové misky zrušíme
Zbojnícka chata vo Veľkej Studenej doline vo Vysokých Tatrách bude mať od 12.11.2015 novú chatársku dvojicu. Vo výberovom konaní uspeli Dominika Dejczöová a Michal Brun (známy ako Fredy). Hoci nepochádzajú priamo z Tatier, obaja majú dlhoročné skúsenosti s prácou na Zamkovského chate. Aj preto sa dá očakávať, že nový vietor na Zbojníčke bude viať z tohto smeru. V tejto súvislosti sme im položili niekoľko otázok a máme z toho dojem, že vývoj na Zbojníčke bude skôr evolúcia ako revolúcia.
Zdravý rozum z toho znel, zostáva len držať palce...
no tesim sa na zmenu k lepsiemu, dufam :-) lepsim je urcite uz len to, ze radsej mensi vyber jedal, ale zato poctivejsie, ziadne polotovary. nedavno som jedol na jednej tatranskej chate halusky a to bol des...
Ten nocny rezim mi prave vyhovoval v zime ked sa zotmelo o 17:00 sa kazdy naveceral a o 19:30 sme uz vsetci spali. Rano o 4:00 sa vstavalo uplne paradne na turu a vychod slnka :-)
RC1 zaladna chyba je si davat jedla vyzadujuce kvalitne suroviny a cerstvost v zariadeniach kde to uz z podstaty veci nie je mozne dodrzat. V takom pripade sa proste nesmies cudovat. Lgicky... Prisposob svoje ocakavania moznostiam a budes iba prekvapeny, vid Chata pod chlebom...
raymond no na druhej strane jedol som uz halusky aj na vyssie polozenej chate a boli ovela lepsie, dokonca by som povedal ze vynikajuce. a ta spominana chata nema problem so zasobovanim, a kedze sa jedna o liptov, mal som vacsie ocakavania.
Len krátka poznamka- každý kto na chatách v Tatrach jedol alebo brigadoval vie na sto percent že na Zbojnickej chate sa varí Z čerstvých potravín A nie Z polotovarov. To sa využíva na nižšie položených chatách ako je napr. ZAMKA. Tam tototiž nie je problém S elektrinou A mrazakmi. .. to len tak na okraj...
Zbojnícka chata je podľa môjho gusta jedna z NAJ v Tatrách a tiež by som skôr vyzdvihol o.i. úroveň a kvalitu jedál, zvlášť vyprážaný syr s prílohou mal svoju pridanú hodnotu :) ... trochu sa obávam zmeny v tomto smere...
každá zmena prináša niečo so sebou a zďaleka nie vždy pozitívne, verím že to nebude tento prípad :)
Tak ak este dnes vyprazany syr este povazujes za varene jedlo tak v poriadku. Lebo ja na tom nic co sa nazyva varenie nevidim.
Minuly stvrtok som mal ten syr na veceru a bol celkom dobry. Rovnako ranajky boli lepsi horskochatovy standard. Caju tiez nebolo co vytknut a capovane pivo bolo tiez.
Ak ma chceš chytať za slová, nech sa Ti páči...viem, že vyprážaný syr nie je gastronomický skvost a náročný na prípravu, skôr som myslel na chutné a nápadité prevedenie tohto jedla na Zbojníčke, moja úcta ...
tak syr som tam nikdy nejedol. ale mam ho velmi rad a viem ze umenie musi byt aj to vediet ho dobre urobit a este vacsie umenie vediet ho zohnat (nejaky dobry). kedy to presne striedaju? stiham to este? :-)
no...paráda...poďme sa debatovať o vyprážanom syre na chatách vo VT...lebo TO JE PODLA MŇA NAJdôLEŽITEJŠIE
Môj kamoš sa stavil, že ak bude jesť 6 dní vyprážaný syr, tak mu partia zaplatí na 7. deň akékoľvek jedlo. A on si objednal vyprážaný syr, somár!
To len tak, lebo o syre sa tu hovorieva málo. Náhodou si myslím, že urobiť ho dobre - aj to treba vedieť. Určite si ho na Zbojníčke dám...