Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dominika a Fredy: plastové misky zrušíme

Diskusná téma K článku: Dominika a Fredy: plastové misky zrušíme

Zbojnícka chata vo Veľkej Studenej doline vo Vysokých Tatrách bude mať od 12.11.2015 novú chatársku dvojicu. Vo výberovom konaní uspeli Dominika Dejczöová a Michal Brun (známy ako Fredy). Hoci nepochádzajú priamo z Tatier, obaja majú dlhoročné skúsenosti s prácou na Zamkovského chate. Aj preto sa dá očakávať, že nový vietor na Zbojníčke bude viať z tohto smeru. V tejto súvislosti sme im položili niekoľko otázok a máme z toho dojem, že vývoj na Zbojníčke bude skôr evolúcia ako revolúcia.

PaliT

Zdravý rozum z toho znel, zostáva len držať palce...

Rc1

no tesim sa na zmenu k lepsiemu, dufam :-) lepsim je urcite uz len to, ze radsej mensi vyber jedal, ale zato poctivejsie, ziadne polotovary. nedavno som jedol na jednej tatranskej chate halusky a to bol des...

Radog

Ten nocny rezim mi prave vyhovoval v zime ked sa zotmelo o 17:00 sa kazdy naveceral a o 19:30 sme uz vsetci spali. Rano o 4:00 sa vstavalo uplne paradne na turu a vychod slnka :-)

Raymond

RC1 zaladna chyba je si davat jedla vyzadujuce kvalitne suroviny a cerstvost v zariadeniach kde to uz z podstaty veci nie je mozne dodrzat. V takom pripade sa proste nesmies cudovat. Lgicky... Prisposob svoje ocakavania moznostiam a budes iba prekvapeny, vid Chata pod chlebom...

Rc1

raymond no na druhej strane jedol som uz halusky aj na vyssie polozenej chate a boli ovela lepsie, dokonca by som povedal ze vynikajuce. a ta spominana chata nema problem so zasobovanim, a kedze sa jedna o liptov, mal som vacsie ocakavania.

Stina

Len krátka poznamka- každý kto na chatách v Tatrach jedol alebo brigadoval vie na sto percent že na Zbojnickej chate sa varí Z čerstvých potravín A nie Z polotovarov. To sa využíva na nižšie položených chatách ako je napr. ZAMKA. Tam tototiž nie je problém S elektrinou A mrazakmi. .. to len tak na okraj...

Strychoy

Zbojnícka chata je podľa môjho gusta jedna z NAJ v Tatrách a tiež by som skôr vyzdvihol o.i. úroveň a kvalitu jedál, zvlášť vyprážaný syr s prílohou mal svoju pridanú hodnotu :) ... trochu sa obávam zmeny v tomto smere...
každá zmena prináša niečo so sebou a zďaleka nie vždy pozitívne, verím že to nebude tento prípad :)

Raymond

Tak ak este dnes vyprazany syr este povazujes za varene jedlo tak v poriadku. Lebo ja na tom nic co sa nazyva varenie nevidim.

Lubo

Minuly stvrtok som mal ten syr na veceru a bol celkom dobry. Rovnako ranajky boli lepsi horskochatovy standard. Caju tiez nebolo co vytknut a capovane pivo bolo tiez.

Strychoy

Ak ma chceš chytať za slová, nech sa Ti páči...viem, že vyprážaný syr nie je gastronomický skvost a náročný na prípravu, skôr som myslel na chutné a nápadité prevedenie tohto jedla na Zbojníčke, moja úcta ...

Rc1

tak syr som tam nikdy nejedol. ale mam ho velmi rad a viem ze umenie musi byt aj to vediet ho dobre urobit a este vacsie umenie vediet ho zohnat (nejaky dobry). kedy to presne striedaju? stiham to este? :-)

Pišta

no...paráda...poďme sa debatovať o vyprážanom syre na chatách vo VT...lebo TO JE PODLA MŇA NAJdôLEŽITEJŠIE

Peter61
klidek, syr byva jedina riadna strava pre zlych lovcov. Buchty a palacinky beriem ako dezert. Ortodoxni dietologovia tvrdia, ze clovek nemoze prezit, ked si da na veceru syr+ hranolky+ tatarku. Na jednej chate som nechcel prilis zamestnavat kuchara vymyslanim vecere pre jedineho vegerariana zo skupiny( Ono mu to ani velmi neslo). Tak som mal 3 dni za sebou syr. Ako vidite, prezil som aon bol celkom rad. -)
PaliT

Môj kamoš sa stavil, že ak bude jesť 6 dní vyprážaný syr, tak mu partia zaplatí na 7. deň akékoľvek jedlo. A on si objednal vyprážaný syr, somár!
To len tak, lebo o syre sa tu hovorieva málo. Náhodou si myslím, že urobiť ho dobre - aj to treba vedieť. Určite si ho na Zbojníčke dám...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum