Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dominika a Fredy: plastové misky zrušíme

Diskusná téma K článku: Dominika a Fredy: plastové misky zrušíme

Zbojnícka chata vo Veľkej Studenej doline vo Vysokých Tatrách bude mať od 12.11.2015 novú chatársku dvojicu. Vo výberovom konaní uspeli Dominika Dejczöová a Michal Brun (známy ako Fredy). Hoci nepochádzajú priamo z Tatier, obaja majú dlhoročné skúsenosti s prácou na Zamkovského chate. Aj preto sa dá očakávať, že nový vietor na Zbojníčke bude viať z tohto smeru. V tejto súvislosti sme im položili niekoľko otázok a máme z toho dojem, že vývoj na Zbojníčke bude skôr evolúcia ako revolúcia.

Peter61

"DOMINIKA DEJCZÖOVÁ strávila na Zbojníckej chate vo Vysokých Tatrách päť rokov. Prvého novembra ju nahradil horolezec a horský nosič Miki Knižka. V rozhovore rozpráva o ďalších plánoch, o pocite z toho, že v konkurze neuspela, a o tom, čo jej bude na práci chatárky najviac chýbať."

spis.korzar.sme.sk/…/po-dovod…

Peter61

Zasadna vec v sluzbach je:
"dobry den, co mozem pre vas urobit?" To je vec, ktoru personal na Zbojnicke nezvladal.
Zorganizovat pracu na na vysokohorskej chate je fuska, ale ked nam na zaciatku sezony v piatok o piatej zahlasili "pivo doslo", asi to na Zbojnicke nebolo vsetko koser.
Ak si vezmeme technologicku zaostalost ( ani 2. najnovsia chata vo VT nie je bohvieco), poveternostne podmienky, dostupnost servisu napr. na kotly etc. etc. : prevadzkovanie takejto chaty je riadna fuska. Drzim palce a dufam , ze majitelia zabezpecia korektne prevzatie chaty.

Remy

Lubo:
Zuzu ma pravdu, robila v k2 a nie mesiac alebo dva a ani nema 40....
V k2 sa robílo aj robi normalne na kratky dlhý
dlhy. Pri 2-3 dnoch volna by som chcel vidiet cava, co by otocil za robotou z BA do Tatier az na chatu a este na tom bol v zisku. Hlavne za plat na chate.
Este su tu aj dalsie veci, ktore tu vsak nepatria.
Zaujimave je,ze tu polemizuju ludia, ktori ich nepoznaju a ti co ich poznaju, nenapisu...dovod?
Uz som raz poprial šťastia, urobim znova a cas ukaze...

Rc1

zuzu vsetkym aj tak nikdy nikto nevyhovie. pocul som uz frflat aj na viktora. dokonca priamo na chate, ked tam nejaki turisti frflali, ze co tam za okienkom robi ten chlapik, ze ci sa nevie ucesat. vraj keby oni boli chatarmi, tak by tam takeho nestrpeli... :-)

Gero

Tie plastove misky na Zbojande to je nieco strasne!!! Kamarat im raz vratil polievku s komentarom "ze nie je macka, aby zral z plastovej misky"... a inac byvaly chatar ich vraj po pouziti palil!!!

Lubo

Chaty su v sukromnom vlastnictve dvoch spolkov. Takze ak to na chate nebude fungovat, budu funkcionari tychto organizacii skladat ucty svojim clenom sposobom, ktory si urcili stanovami.

Ty osobne – ako aj ostatni turisti – budes hlasovat nohami a penazenkou :-).

Žužu

OK. Som zvedavá ako to dopadne po zimnej sezone, po roku atd. Pripadne, kto bude zodpovedný ak im to nepôjde? Pôjdeme aj pozrieť.Pripúšťam že som to brala moc doslovne na chatách je to kadeako.

Rc1

on nie je moc na hory. robi rozvozy, nieco ako zasobovanie plus jedno upravovanie officov. a v ramci jednej roboty sa zvezie este aj ta jeho zivnost bez rezii :-) a zabudol som ze stiha este aj jednu verejnu funkciu :-) tusim maju kazdy druhy tyzden zastupitelstvo

Lubo

@Zuzu

Na chate sa robi na turnusy a v K2 sa robi brigadnicky = flexibilne. Nevylucuje sa to. Personal na chate nemoze byt v plnej zostave stale, lebo dopyt je velmi vyrazne sezonny. Cez tyzden mimo sezony za hnusneho pocasia chatu obsluzi zlomok ludi oproti vikendu v sezone s dobrym pocasim.

Mimochodom, na tvoje "chcela by som im fandit, ale" mozno povedat len tolko, ci pri suveti s ale velmi casto plati, ze prva veta nie je myslena vazne alebo je tam minimalne pochybnost o jej pravdivosti. To mas to iste ako ked povies "Nie som rasista, ale ..." a ukazujes tym, ze ze rasista si.

Takze bolo by fajn zacat bez hejtu a po zimnej sezone zhodnotit.

Rc1

ano peter viem, mam kamarata, ktory robi paralelne styri roboty a okrem toho ma este aj aktivnu zivnost na vlastnu firmu :-) ked je niekto sikovny tak co uz s nim :-)
zuzu treba dat navrh na prokuraturu na presetrenie :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma