Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma trening

Diskusná téma trening

Ahojte.Chcem sa s vami poradit ako trenujete kondicku na turistiku cez tyzden?

Tomas D

Pozeram ze to je stara tema, mohol by som najprv citat datumy kym prispievam :D (sorry za spam)

Tomas D

Ahoj, dost zalezi od toho na aky typ turistiky trenujes. Hlavne pre dialkove pochody vo vseobecnosti plati., ze ti najviac posluzi ak potrenujes vytrvalost (momentalne asi len beh, rychla chodza, svihadlo.. za inych podmienok aj plavaren), z pohladu prevencie zraneni (a vzhladom na sucasne obmedzene moznosti) sa oplati doplnit aj silovym treningom, zo zaciatku najma s vlastnou vahou.

Plati aj to co spominali chalani nizsie, turistika je natolko rozmanita ze je narocne ju v treningu modelovat. Lepsie je zaradit ju rovno do pripravy. Behat, hlavne objem, beh v terene je samozrejme lepsi a moze do nejakej miery kompenzovat intervalovy trening.

Plati to aj naopak. To znamena, ze turistika je dobry doplnkovy trening pre ine vytrvalostne aktivity (napr. beh)

Teraz treba kazdy intenzivny bezecky trening (najma intervaly) dvakrat zvazit - oslabuje imunitu. Aj preto moze byt lepsie riesenie vela chodit (do hor a zodpovedne) a vela behat skor objem.

Knor

Ak trenujes na Spartan race, tak urcite :-D .

Vrana

V lese je to lepsie, rozmanitejsie. Cesta je nuda, ale niekdy sa inak neda.

Janííík

najradsej beham po lese alebo v horach,cesty ma nebavia.
este musim opravit:Velka Javorina ma 974 m.

Knor

2 Michal. Ja si baterky dobijam turistikou. Dnes som cely den pracoval a uz mi z toho pomaly sibe :-? . Bohuzial, zajtra to musim dokoncit, na turistiku mozem ist az potom.

Vrana

2 Martin: slusny vykon, zrejme si rad ked v tyzdni dobijes baterky :)

Vrana

2 Janiik: na zaciatku som si zvolil zaujimavu metodu. Zacal som behat z domu do roboty asi 10 km. Nebral som si mobil, peniaze, ... nic. Proste som to musel odbehnut, odkracat. Vzdy som dobehol :-)

Behavam aj po okoli, 7-15 km, zavisi od pocasia, ked je sucho tak v terene, ked mokro po ceste. Ale pozor, behavam relativne malo, najma v jesennom a zimnom obdobi. O nejakom systematickom bezeckom treningu nemoze byt ani reci.

Utopeny vodnik

To je jasne ze najlepsi trening je chodit na hory.Kedze to nie je ale vzdy mozne tak sa pytam na skusenosti inych..

Knor

Peto, ved prave. Ludia co "trenuju" robia stale rovnaku trasu (cinnost). No ked chodis po horach casto, obcas ides mierne zvlnenym terenom, obcas po skalach, obcas nalahko, inokedy s plnou polnou, obcas v peknom pocasi, obcas Ta v horach zastihne slota ... je to ovela pestrejsie a trenovanie sa tomu ani len nepriblizuje. Preto ak ma clovek cas, kaslat na trening, treba ist do hory. (Aspon na huby.)

Peter61

knor, aj weekend warriors mozu mat pocit, ze treba trenovat. takze 1-2 treningy po hodke cez tyzden.
Jedna vec je tura vo zvlnitom kopcovitom terene s o stupaniami 150 m, za den 1000 m max mnm 1000 m , ina vec je tura stylom 1000 naraz hore, 1000 dole a napriklad este po suti a s otockou v 2500 mnm.
zazil som par ludi, co prisli rozchodeni zo stretka v Knittelfelde a po tatroch im bolo treba nosit rucksack.

Knor

Tak ako sa pri futbalistoch vravi, ze najlepsi trening je zapas, tak si myslim, ze najlepsim treningom na turistiku je chodit po horach. Cim viac, tym lepsie. Vlani som bol na turistike 100 dni v roku, tento rok to vyda na viac. Aby som k tomu este trenoval .... a naco?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma