Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fjällräven Keb Eco Shell bunda a nohavice

Rc1

ale ten strih bundy vyzera byt aspon podla foto dobre zmaknuty. ja som si nedavno takuto bundu skusal a zdalo sa mi za nu dat 60 bubakov ako vela. ale zasa nebola asi z takych ako uvadzaju (ak je to teda pravda) ekologickych materialov...

Raymond

Ak neleziete zimu tak tieto handry su absolutne imidzova zalezitost. Pre bezneho turistu je toto nadstandard, ktory nikdy nemoze vyuzit tak, aby dostal tej cene. Naviac by som si za tu cenu asi urcite zvolil odzkusany GTX a podporil domacu produkciu akou je napriklad cesky TILAK. Ale tak ak je niekto vrcholovy manazeer trenazeeer, tak asi na team buildingu sa musi zachovat nejaky dres kod.

Axel

Ked si niekto kupi najnovsi ajfon a hra na nom angrybirds, tak az tolko nehundrete...

Rovnako si niekto kupi vlajkovu lod handier, hoci ich realne mozno nepotrebuje. Ale ponuka tu je. Stale lepsie ako byt odkazany len na flanelku a mencestraky

Vrana

Clovek sa vyberie na 6 dni do Tatier testovat spickove veci a pocasie je ako naschval pekne. To musi nasrat :-)

PS: mohol si aspon priedusnost testovat

Bikemartin

remy, myslím, že Paťo T. ako správny zbohatlík nosí Spyder, Vist, etc.....

Tapetarik

treba si to ponosit dlhsie, aj keď prší a máš to navoskované,(nemá to flourkarbony ani žiadne membrany) nepremokne, bunda pohodlná, osobne by som to nosil aj v civile ,-), ja som osobne velmi spokojný, ale odporucam material G1000, ostatny je skôr na bezne nosenie, nepromokavé, pohodlné, ich svetre z vlny su perfektné, tu platí, že za kvalitu treba zaplatiť.

Pre rýpalov nie som predajca, ani marketingový pracovník, len fakt som veľmi spokojný, a teraz je tam akcia, že dostaneš ďalekohľad pri objednávke nad cca.445 eur, ježiškovi som už písal

Merhorn

Kusky su to pekne a verim, ze aj kvalitne. S fjallraven nohavicami mam len tie naj skusenosti zatial. Ale vyse 400e je ulet. Nejdem kritizovat, ze sa tak drahe oblecenie predava, len sa smejem na tom ake kraviny sa pri tom na podporu predaja pouzivaju. Tie veci maju taku cenu mozno aj preto, ze sa siju v malom pocte kusov zrejme, plus treba zaplatit vysoke dane v skandinavii. To vsetko chapem a nemam nic proti, kazdy si voli co si kupi a co predava a za kolko.
Kupit si to ale v domneni, ze mi to prinesie vyssiu uzitnu hodnotu ako klasicka goracova bunda za napr 300e je blbost. Ale zas moja Tilak Evolution stala tiez tusim 12000 SK a to je podobna cena, cize...
Je fajn, ze je alternativa tak smerom nahor ako aj nadol a presne ako bolo napisane, nie som odkazany na jeden typ flanelky :)

Merhorn

S tym Iphonom to bola velmi trefna poznamka :))

Peto z BB

Suhlas s merhornom. Bez i-phone-u nech sa nikto neopovazi do eco shell bundy+nohavic vliezt :) A v ruke ziaden Starbucks, ale ak tak growers cup :) s 3-mi pasikmi :))

Jjano

Podľa mňa je cena tých vecí presne taká, aká má byť. Ak by mala byť z nejakého dôvodu nižšia, tak by ju výrobca iste znížil.

Turist

ano cena je dost vysoka. nie pre nemcov alebo severanov ale pre nas. je to podobne ako keby chceli trebars tatranky prerazit na ukrajine. ano nasli by si tam par majitelov ale vo velkom ptam prerazit nemaju sancu. na to aby sa tieto veci stali beznym oblecenim pre beznych slovakov by sme museli byt na inej urovni. ved vacsina slovakov menej mesacne zarobi ako je cena tych nohavic. pochybujem ze vyrobca ci distributor rata u nas s nejakym velkym biznisom

.ph

Lubo: Membrana v tom laminate Eco Shall je neporezneho typu. Potvrdili mi to aj vo Svedsku. Pre zaujimavost: ak niekde pise, ze je tam membrana na baze polyestru, tak je to s najvacsou pravdepodobnostou neporezna membrana. Zatial som sa nestretol s poreznou PES membranou.

Pre nas trh su mozno tieto ceny vysoke, ale v skandinavskych krajinach je to normalna cena a to su este dotovany od statu, kvoli tradicnej vyrobe a podpore domacej ekonomiky.

Z pohladu vyvojara a konstruktera podobnych veci viem posudit kolko casu museli stravit nad tymto oblecenim a cloveku je do placu, ked si spocita tie hodiny prace a stresu, pretoze vela veci, na ktorych sa pracuje, sa do obchodov ani nedostane a z niecoho to byt zaplatene musi.

Raymond

Hm, a potom to najdes v Hudy alebo Rockpointe s 30% zlavou, pricom sa im to este stale hodne oplati :-).

Possum

Krasne je co povedal JJANO 24/10/15 20:06

Klobuk dole pred tym ako to pravdivo a diplomaticky povedal. Ja len nemozem odolat, aby som to nezopakoval trosku inac:

Sedel muz v londynskej kaviarni, jedol sendvic za 5 libier a pil kavu za 6 libier. A rozmyslal nad tym, ako je to mozne, ze za svoje malicke ranajky zaplatil nehoraznych 11 libier. Ako to vobec moze tolko stat? A potom mu doslo - ze je to prave preto, ze tam sedi a pije kavu za 6 a je sendvic za 5. Preto je to mozne.

Podla mna je spotrebitelskou povinnostou ignorovat tychto predajcov. Kupou ich produktov umoznuje spotrebitel drzat ceny takto vysoko a pritom MA moznost ich stlacit dole.

Jjano

Possum, neexistuje žiadna "spotrebiteľská povinnosť". Niekomu sa to skrátka zdá veľa a nekúpi si to, inému sa to nezdá veľa a kúpi si to. Nikdy nikto nevie odhadnúť, prečo si ľudia niektoré veci kupujú a iní zase nekupujú, je to alchýmia a je na výrobcovi, aby to nejako odhadol. Riskuje svoje meno, svoje peniaze a ak to ľudia kupujú aj za také ceny, tak by bol sprostý, aby to dával lacnejšie, ak nechce.

Viem, čo si chcel povedať a súhlasím, len skrátka spotrebitelia nemajú v tomto povinnosti. Je tu našťastie ešte stále trh (aj keď sa ho náš tzv. sociálny štát snaží regulovať lebo voľby a lebo úradníci).

Navyše, slovenský trh je nanoskopický a ver mi, že nejaký Fjällräven a pod. sa ním nebude riadiť. Jedine predajca môže zlaviť zo svojej marže, ak to uzná za vhodné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum