Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fjällräven Keb Eco Shell bunda a nohavice

Fangorn

presne tak Raymond. Ono 30% dostaneš ak to obchodník nakupuje s 50-60% zľavou. Ak to nakupuje cez distribútora s 30% tak samozrejme potom máš šancu na tých tvojich 15% s tou klubovou kartičkou ;)
a samozrejme netvrdím že sa dá všetko a vždy a hneď nakúpiť s takou zľavou......ale dá sa. ale ako vravím, určite nie v Hudy, tam by som si nekúpil ani expresku, nie to bundu.
Nemusíš mi veriť, naozaj si na tom nepotrpím. A nemusíš byť voči mne sarkastický, ak chceš tak pošli súkromnú správu.

Odo mňa všetko, odchádzam na hory

Rc1

raymond ono to dost zalezi od toho, kolko distribucnych retazcov je do obchodu zapojenych. su firmy ku ktorym kym sa to dostane tak to prejde aj cez dvoch troch ci styroch distributorov a su aj sikovnejsie firmy ktore sa dokazu dostat trebars vdaka charizme ich obchodnika priamo k hlavnemu distributorovi :-) a cim je v obchode zapojenych viac distribucnych clankov tym mensie marze si medzi sebou rozdeluju. kazdy vyrobca si vacsinou stanovuje doporucene koncove ceny a realne ak by vyrobne naklady presahovali cca 50% tejto ceny, bolo by to asi nepredajne a bez sance na biznis.

Raymond

No dobre, tak ti to vsetci prajeme :-), premiove znacky v novych kolekciach za 70% trhovej ceny. Si proste dobry.

Fangorn

je to bežné. nie u sieťových obchodov, ale je to bežné, ver tomu :)
a presne kvoli tomuto nenakupujem v Hudy lebo tam sa to nedá :)

Raymond

Sak preto som mu to napisal lebo pise hluposti. My mame napriklad na oddielove karty vo vybranom obchode dohodnutu zlavu, ktora je dajme tomu cca polovicna oproti tej jeho. Nestretol som cloveka co by povedal, ze bezne kupuje na 30% zlavy premiove znacky, a to aj niektorych predavacov poznam. Neviem kde to teda je bezne...

Axel

Vyjednas, ked je majitel tvoj bratranec a pusti to za nakup, si tam gold zakaznik, co im tam necha rocne 10 litrov za handry, resp. predajna pride k nejakemu darcekovemu kusu za obrat. Dalsia vec su zamestnanecke zlavy atd atd... Ale bezny plebs u bezneho predavaca nema sancu nejaku relevantnu zlavu vyjednat a tieto sietove predajne nebudu nukat veci bez blocka a podobne kazimiroviny.

Raymond

Fangorn to chcem vidiet. Pojdem s tebou d Hudy a ak mi uhaas na mieste 30% zlavu na hentu bundu z novej kolekcie v mojom konfekcnom cisle kupim ju a tebe doplatim rozdiel. Mi ukaz obchod kde vyjenas taku zlavu na novu kolekciu takej premiovej znacky. Nebavim sa o tom ked tam ta bunda bude lezat tri roky vo velkosti XXXXL.

Fangorn

áááále však čo nariekate nad cenou. Veď dnes na tom rozdrbanom trhu s cenami (už aj v outdoorovom oblečení) predsa nie je žiadna hanba pýtať si 30% zľavu z ceny. A hneď je z gatí za 420 necelých 300 :)) a obchodník ktorý to nakupuje s 50% zľavou vám tých 30% možno aj rád dá. Kto dnes nakupuje za plnú cenu či už v kamennom obchode alebo v predraženom e-shope nie je normálny.
škoda že to takto nefunguje aj v Kauflande, hlavne že tam stále hlásia Kaufland, tu som správne :)

Vrana

2 jaro: mas zmysel pre detail. Mnohym sa nam teraz zrutil svet :-)

2 Axel: ten kto ich name hundre len na cenu. A ten kto ma sa hanbi priznat ze kupil predrazeny cinsky smejd :)

Jaro.q

A že v Číne sa nevyrábajú kvalitné veci - podľa štítku "Made in China".

Axel

Ale kvalitu vyrobku zatial nikto neohundral... Takze po tejto stranke je to asi potom aboslutne ok, nie?

Phalike

A mozno mame len smolu ze zijeme v chudobnej krajine a nemozeme alebo nechceme si dovolit tie krasne drahe veci zo zapadu :) Vaznejsie povedane, tiez som sa zamyslal nad tymi cenami ked som bol dlhsie vo Svajciarsku kde tie veci stoja rovnako ale kupna sila obyvatelov je na uplne inej urovni, a nejaka eco bio racio shell bunda so svedskou vlajockou nestoji polovicu (v tom lepsom pripade) mesacnej vyplaty. Takze kto chce a ma na to tak si to kupi aj tu, a najde si aj "test" v slovenskom jazyku na hiking.sk, a kto nechce kupi si nieco ine ;)

Opossum

JJANO: pravda. Akurat sa vo mne ozval revolucny duch, ktory broji za spravodlivost.

Je ale pravda, ze ucenie Tomasa Akvinskeho o spravodlivej cenne sa uz dnes neaplikuje.

Jjano

Possum, neexistuje žiadna "spotrebiteľská povinnosť". Niekomu sa to skrátka zdá veľa a nekúpi si to, inému sa to nezdá veľa a kúpi si to. Nikdy nikto nevie odhadnúť, prečo si ľudia niektoré veci kupujú a iní zase nekupujú, je to alchýmia a je na výrobcovi, aby to nejako odhadol. Riskuje svoje meno, svoje peniaze a ak to ľudia kupujú aj za také ceny, tak by bol sprostý, aby to dával lacnejšie, ak nechce.

Viem, čo si chcel povedať a súhlasím, len skrátka spotrebitelia nemajú v tomto povinnosti. Je tu našťastie ešte stále trh (aj keď sa ho náš tzv. sociálny štát snaží regulovať lebo voľby a lebo úradníci).

Navyše, slovenský trh je nanoskopický a ver mi, že nejaký Fjällräven a pod. sa ním nebude riadiť. Jedine predajca môže zlaviť zo svojej marže, ak to uzná za vhodné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum