Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fjällräven Keb Eco Shell bunda a nohavice

Diskusná téma K článku: Fjällräven Keb Eco Shell bunda a nohavice

Zdá sa, že definitívne prišla jeseň a aj krátke babie leto odznelo. Do daždivých dní ako aj na zimu patria do batoha nepremokavé nohavice a bunda. Od značky Fjällräven sme síce zvyknutí najmä na všestranné outdoorové nohavice, no ani hardshellu sa nevyhýbajú. Okrem funkčnosti zdôrazňujú ekologické aspekty spojené s materiálmi a výrobou. Na úvod testovania vám nepremokavý set Keb Eco Shell predstavím.

Stanos4

Ahoj, hladam dlhodobe skusenosti s eco-shellom, a na nete som toho moc nenasiel. Preto by som sa chcel spytat, ci bunda este zije a funguje? Ak ano, v akom stave je membrana? Dakujem :)

Gerber

Dakujem za odpoved tak dufam ze sadne lepsie ten fjallraven je to moja srdcovka mam rezervovane S-ko v prahe tak dufam ze nebude velke skusal som v rysoch M ale velke mi bolo a este je skoda ze uz ho nerobia v takych farbach tak nic napisem ked kupim dakujem Peter

Lubo

Impregnaciu som zatial neriesil. Bunda sice trochu nasaje vody na namahanejsich miestach, no neprepustila zatial nic. Uz si vravim, ze by som jej mal dopriat trochu impregnacie.

Voci odolnosti matrosu nemam ziadne vyhrady.

Ci toto alebo Norrona zalezi podla mna od toho, ako ti sadne strih. A ci eco-shell alebo goretex zas od toho, nakolko je pre teba dolezita ekologia. Najma tie polyflourkarborny v impregnaciach su svinstvo, ktore zial nasli aj u nas v Tatrach v plesach.

Gerber

Cauko ja by som sa chcel opytat ako by si zhodnotil odolnost tohto materialu eco-shell (myslim nejake tie potulky mjmo chodnikov proste kde je teren aj menej prechodny)ja sa rozhodujem medzi gtx a tymto
bud fjallraven keb eco shell alebo
NORR?NA - Falketind Gore-Tex Jacket
Nemohol by si popisat ako to je u teba s osetrovanim myslim pripravkom na impregnaciu od fjallravenu ako casto? Dakujem zatial

Eric

Nastastie ani to flajráven ano to karitrá neviem poradne vyslovit, takze sa to ani spytat nemozem :) Takze tiez stastny :) Kazdy nech si minie penaaaazky, ked ich ma vela na co len chce, je to jeho vec, si myslim.

Possum

"Ceterum censeo Carthaginem esse delendam"

v podobnom duchu: 'a okrem toho si myslim, ze ziadna vetrovka by nemala stat cez 200'

Bikemartin

len aby sa ona neopýtala gúgla a bude vymaľované ;-)

Axel

Som stastny chlap, spytal som sa zeny ci pozna Kari Traa a odpovedela zaporne... :-D

MichaelS

Nepatrim ani do jedné z uvedených skupin, asi bych se měl zamyslet nad svým sociálním statusem! :-)

Bacaardi

jak ste tu nalozili :).
Sa divim, ze sa vam chce rozoberat nieco, co by vas vobec nemuselo trapit.

Ja osobne nie som cielovou skupinou tohto produktu. Fjallraven naozaj lubim, mam od nich kopec veci a ano, su drahsi ako by sa mi pacilo. Na druhej strane som s ich designom a funkcnostnou a vydrzou dost spokojny.

Na seriozne zimne vylety do vysokych hor som stavil na GoreTex (aktualne Mammut). Cize Eco shell je nieco, co zatial nie je overene, treab to poskusat a sam som zvedavy, co Lubo pri dlhodobom testovani zisti.

Rovnako verim, ze tato specialitka nie je pre siroke masy, ale pre ludi, ktorym nie je ukradnuty enviromentalny rozmer a ktori si potrpia na to, aby mali vsetko od jednej znacky.

Horolezci pojdu do overenych veci, ktore maju vyskusane, nebonitni turisti pojdu do veci, ktore ich sice podrzia ale o dva roky budu moct bundy vymenit (slovenske, ceske, ine vyroby).

A nezabudajte, ze je to novinka. Od severskeho vyrobcu.

Kolko z vas ma Devold pradlo a plakalo, ze ho tricko vyslo na 60 - 70 Eur?
Kolko z vas nosi IceBreaker?
Kolko z vas ma Haglofs batohy? (tie su lacne?)
No a ked teda sme pri tych šmakocinkách, kolko zien v SR si kupilo Kari Traa veci? To vam je len cena, staci sa pozriet na webe.

Jiku2

no vidite to, diky Vam jsem prave objevil slevu 33% na Fjällräven u Rockpoint a objednal si bundu, na kterou jsem se chystal uz pres rok. Tato diskuze mi zasetrila cca 75EUR. Takze diky, ze to tu tak rozebirate :)

Thailon

Tak co si budeme hovorit. U ozajstnych horalov je teraz in Fjällräven, znie to tak horsky a minoritne, takze 180 euro navyse za pocit snad nemoze byt problem :)

Raymond

Uz to u neriesme, asi sa pohybujete v undergrounde, ktory poznate iba vy. Tymto prestavam byt sarkasticky. Myslim, ze to je konecnom dosledku jedno.

TomXX

Robil som svojho času web pre okuliare WileyX, a čo čert nechcel, dostal som sa k cenníkom - nákup, dealer, koncová cena. Ak je to rovnaké alebo veľmi podobné pri všetkých prémiových značkách, tak potom 30% zľava od importéra nie je ani najmenší problém :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma