Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Novej Sedlice na Devín za 35 dní

VzV

Díky za cestopis, dovolím si přidat info k Poloninám: útulna pod Pasekami je asi o kilometr jinde, až v Kalinovském sedle (GPS N49° 20.963' E21° 57.588'). Aktuálně je v docela dobrém stavu, akorát nejdou zavřít dveře. Před Vysokym Grúňom je voda, ale ne moc vydatná (N49° 12.023' E22° 07.975'). A před Duklou je zajímavá zkratka přes Polsko: odbočit v sedle Fujov po modré přes bývalou vesnici Czeremcha, kde je i malinkatá útulňa (teče do ní dírami ve střeše a vosy se zdají být přátelské N49 23.537 E21 46.699)

Jjano

Marek, neda sa mi poslat ti mail, tak aspon takto dakujem za tvoj mail :-)

PaliT

Ty si to prešiel? Tíško závidím. Na seriál z pochodu teším, teším.

Vrana

Inak tiez mam rozpisany clanok, teda skor to bude seria clankov. Uvidime ako to Sona zoseka ... :-)

Vrana

2 jjano: Pytat sa je uplne normalne. Ja som sa tiez spytal prvu a vlastne jedinu otazku: "Za kolko ste to presli?" :-)

Priemer za 35 dni je kolko? 870 / 35 = 25. To si vie zratat kazdy, ale aj tak ti to o tej ceste nic nepovie. Mieril som niekam inam, ak sa chapeme.

2 Caky: cim informacii budes mat, tym vacsia moze byt snaha kopirovat niekoho postup, ktory tebe nemusi vobec vyhovovat. Co niekto prejde v peknom pocasi za 2 dni, tebe moze trvat 5 dni ak mas krizu, prsi alebo mas zdravotne komplikacie. Samozrejme to moze by aj naopak :-)

Jjano

Vrana, máš síce pravdu, že takéto veci sa nedajú zistiť z internetov vopred, ale tie otázky relevantné sú. Ľudí (aj mňa :-) zaujíma, či sa ľudia, ktorí to prešli, nejako špeciálne pripravovali a ako, aké boli približné denné dávky a pod. Skúsenosti iných sú pri príprave takýchto podujatí cenným zdrojom informácií. Takže tiež by som bol vďačný za odpovede na Čakyho otázočky :-)

Vrana

2 Caky: tie otazky co si polozil su irelevantne. Nikto si totiz nevie predstavit ake to je putovat stovky km pokial si to nevyskusa. Mozes si precitat desiatky clankov a pozriet stovky fotografii, tvoj vlastny pribeh bude aj tak iny jedinecny. Chod a neolutujes.

Čaky

Super čítanie, veľmi veľmi silno závidím ... doteraz banujem,že som niečo také neabsolvoval počas študentských rokov... ale kto vie, možno raz sa ešte zadarí ;) Chcem sa opýtať, koľko ste prešli km, v priemere denne??? Mali ste predtým nejakú zvláštnu prípravu, respektíve na koľkodňovom pochode ste dovtedy boli najdlšie ??? Veľmi dobre sa to číta, prechádzal som celú cestu s vami prstom na mape ;) Ďakujem že ste sa podelili o tieto krásne zážitky ;)

Klaso111

Ta pani v Zliechove aj nam otvorila krčmu iba pre nas :) a este aj v krbe zakurila pekne citanie :)

Nonormal

troška závidim.. ale krásne putovanie. =) Verím, že sa raz zmôžem k takémuto niečomu tiež. vďaka za článok.

Mato_d

Veľmi príjemné, také odľahčené čítanie o perfektne strávených piatich týždnoch leta.
Zážitky, ktoré si je treba zaslúžiť a nedajú sa nájsť v aquaparkoch alebo obchodných centrách :) Na parádu, gratulujem!

Knor

Dobree. Trasu som sice presiel, ale na etapy. Takto v kuse je to uplne o inom. Podla textu to spociatku veru nevypadalo, ze to prejdete :-) .

Totomas

Ozaj zaujimave citanie doplnene peknymi fotkami. Ake ste mali skusenosti s prespavanim na otvorenom priestranstve (v horach a v meste) ?

Peter61

vrana :
ano, v tom case by som sa uz obzeral po tieni na mittagspause

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma