Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: V Malej Fatre sprístupnili Belianske skaly

Diskusná téma K článku: V Malej Fatre sprístupnili Belianske skaly

V chránených územiach sa nestáva často, že by pribúdali lokality, ktoré sa sprístupňujú širokej verejnosti. Skôr zanikajú turistické trasy ako by sa vytvárali nové. No existujú výnimky. Tento raz pre návštevníkov boli sprístupnené skaly nad obcou Belá, kam povedie v roku 2016 nová turistická značka.

Janabilesova

Belske skaly sme dnes navštívili. Pre menšie deti vhodné, podľa môjho názoru, maximálne po strednú skalu, na ktorú sa dá vyjsť zo zadnej strany od lesa po vychodenom chodníku. Reťaze pekne sprístupňujú najvyššiu skalu, odkiaľ je kruhový výhľad. Sem by som už s malými deťmi nešla. Pre deti potrebné pevné uzavreté topánky, terén je strmý, má úseky s malými kamienkami, na ktorých sa ľahko šmýka. V prípade dažďa šmykľavo, takže odporúčam navštíviť lokalitu za sucha. Veľmi pekná lokalita.

Sekmic

normalne ma uraza nazov belianske skaly,su to a vzdy budu belske skaly a zaujimalo by ma kto vymyslel tie westernove nazvy....

Vrana

Bol som v stredu poobede. Mostik je super, lepsie ako sa plieskat naokolo alebo brodit teraz studeny potok :-) Hore na vyhliadku kuknem niekedy nabuduce.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma