Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Turek na vrchu Turecká

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Turek na vrchu Turecká

Od leta 2012 stojí na vrchole Turecká (953 m) v najvýchodnejšej časti Revúckej vrchoviny 15 m vysoká kovová turistická rozhľadňa Turek. Architektonicky nie veľmi vydarené dielo je súčasťou Náučného banského chodníka Turecká, ktorý formou okruhu vychádza a končí v obci Rudná. Vyhliadková veža stojí na najvyššom bode NCH v blízkosti mesta Rožňava.

Pencurák

Tomáš,ja ako domáci musím s Tebou(žiaľ) súhlasiť.Tá rozhľadňa je pre milovníka prírody ako päsť na oko.Ale čo už,zoberme to z tej lepšej stránky,na výhľady do okolia poslúži.Kalamita tiež dopomohla k lepším výhľadom,kým stromy stáli,tak výhľad nebol bohvieaký.

Svatopluk Štěpánek

Páni, neviete aké je značkovanie z Kobeliarova
do Rožňavy ? Tá rozhľadňa
by mohla byť dobré spestrenie tejto trasy.
V minulosti značkovanie vraj nebolo nič moc.

Daulagiri

Keď sa tam už obťažovali stavať takú barabizňu, tak mohli dať do tej ošarpanej miestnosti aspoň nejakú normálnu lavičku. Jediné pekné na celom objekte je to drevené obloženie, inak architektonicky fakt katastrofa, sory za úprimnosť. Niekto potreboval minúť dáke fondy ?
Proste som človek, ktorý nepotrebuje mať výhľad z každého vrchu za každú cenu.

Ade.e

Bodli nejake vyhladove fotky.. Jedine pozitivum je asi v tej nudzovej miestnosti, ta chyba na vela rozhladni.. akurat skoda, ze nie je nejake zariadenie.. Takto sa z toho zachvilu stane buda na odpadky.. Samotna rozhladna mi pride ako vojenska cvicna veza, uz len natiahnut lana a mozu sa na nich turisti spustat dole..

Vrana

rozhladna je v skutku netradicna, ale vyhlad z nej nejaky je. A myslim ze tam ani nikto nechodi

Isiel som okolo vramci ukoncenie Rudnej magistraly, zo Stolice po zelenej do Roznavy. Stav znacenia zhruba zodpoveda tomu co je v hikeplanneri.

Uz za Stolicou je to zufalstvo, okolo Sedla Olochova jama rozsiahle holoruby. Nizsie (Kilhov) je znacka ponechana vo vytazenom holorube, zo zbytkami stromov zarastenymi malincim a naletom, co je velmi narocne nielen na orientaciu ale aj postup vobec. Sponad Slanej do Kobeliarova krasa, len pozor na psi v Brdarke.

Luky za Kobeliarovom orientacne zle, obcas pomoze krep papier na krikoch. Sedlo Filipka - Turecka, opat horsie znacenie, sem tam padnute stromy.

Celkovo tuto trasu odporucam len dobrodruznejsim povaham.

pikoska na zaver: vecer na luke nad Slanou miestny polovnici akurat osadzovali orientacny smerovnik s casmi (Brdarka, Radzim, Stolica). Ked som videl cas na Stolicu 2:30 h tak som sa rozosmial. Ja som to isiel zhora skoro 4 hodiny ...

Pavel Forgáč

Prespal som tu zo 7 na 8.5.2023. Bohužiaľ do útulne zateká. Vietor strhol polovicu lepenky zo strechy a zjavne to už dlhšie nemá kto opraviť. Pri silnejšom daždi tak bude dnu vlhko. Pred vetrom však ochránila dobre. Dnu nie je nič aj na sedenie som si musel priniesť klátik. Vyzerá to tak že o rozhľadňu sa už dlho nik nestará. Zrejme sa minuli eurofondy a ďalší záujem tak nie je. Je to škoda lebo by to bola luxusná útulňa. Stačili by nejaké jednoduché prične a malá piecka. Bol by to priam luxus. Takto je zrejme odsúdená na pomalý zánik. Dnu bolo inak čisto žiadny bordel ani v okolí.

Ade.e

Tak nejak bolo aj pred rokom, ked som tu spal. Akurat som nejak zabudol dodat info. :)
Je to velka skoda tohto objektu, pritom sa lokalne OOCR chvali, ze je tu utulna...

Pavel Forgáč

Je to škoda. Keby to mám bližšie, tak to zbehnem aspoň provizórne opraviť. Aj celý ten náučný chodník už vyzerá byť zanedbaný. Zjavne sa o to moc nestarajú. Vyzerá to tak, že tam nechodí ani moc ľudí aj keď je to pekný kopec a relatívne blízko veľkého mesta. Nechápem prečo tam vtedy neurobili aj niečo na spanie a nechali to iba ako miestnosť. Síce lepšie ako nič ale dajaké prične by sa zišli.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma