Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Strelníky – Ľubietovský Vepor – Ľubietová

Baranček

4.11.2015 bol krásny slnečný deň a výhľady boli fantastické dokonca boli vidieť aj Vysoké Tatry od salaša na vrchole Bukoviny.Ja som tiež išiel zo Strelník,ale túru som ukončil až v Lopeji na žel.stanici.Ako spomína autor turistov je tu málo,mal som česť stretnúť len dve dievčiny a mládenca pri zostupe z Vepra smerom k chate pod Hrbom.Tá odbočka na červenú,keď je človek ponorený do krás prírody sa dá ozaj ľahko prehliadnuť,mne sa to nestalo len náhodou,akurát v pravý čas mi na ňu zablúdil pohľad,ten lezecký úsek sa dá v prípade mokrého a šmikľavého terénu pekne obísť.Zostup k chate pod Hrbom bol náročný,strašne sa šmýkalo na suchom lístí,pod ktorým boli zradné skaly

Knor

Motal som sa tu na jar. Siel som okruh z Ponickej Huty, zvacsa po znackach. Na tej modrej som zabludil, ale neprekazalo mi to, aspon som siel cez vrchol Bukoviny, ktora ma na V uboci pekne skaly. Kedze som zo sedla Jasenova zamieril do kaldery na Kyslinky, subeh znaciek mi neprekazal. Myslim si vsak, ze je kratsi ako uvadza mapa, ako keby sla modra medzi cervenou a tou ciarkovanou zvaznicou.

Daulagiri

Túto časť Poľany mám veeeeľmi rád, bol som tu v každom ročnom období, najviac sa mi páčila jeseň. Sú tam ozaj krásne lesy až pralesy kombinované s lúčkami a skalnými bralami s ďalekými výhľadmi. A je tam boží kľud. Musel som si to hneď prečítať, vďaka za pripomenutie.

A to "nelogické" rázcestie modrej v sedle Jasenová je preto tak situované lebo ešte nedávno modrá značka viedla s Krížnych lúk touto cestou mapy.hiking.sk/?x=19.46153… Do súčasného stavu to preznačili možno pred 4 rokmi a asi sa im nechcelo vytvárať nové rázcestie.
Z Hrbu sa dajú vidieť kompletné Nízke Tatry aj časť Vysokých, len sa treba predrať na vyčnievajúce skalisko: hiking.sk/…/sluzby-galeria-je… a hiking.sk/…/sloboda_hor.html?…

Jjano

Cha, presne túto túru sme absolvovali v novembri pred pár rokmi a na prekvapenie sa z toho vykľula veľmi nebezpečná vec. Na hrebeni Vepra a pri zostupe z Hrbu bol ako kosť tvrdý pokryv snehu a natečeného ľadu a stačilo by jedno šmyknutie a človek by tým strmým lesom nezastaviteľne letel niekoľko desiatok metrov ako po ľadovom tobogane... Samozrejme, turistické mačky som vtedy nechal doma, šak na čo ich bude v novembri trepať do lesa, nie?
Inak je to pekná túra a ak vyjde počasie na výhľady, tak tým lepšia... :-)

+Iko+

:) išiel som túto štreku opačným smerom...nádhera...až na chatu Pod Hrbom, kde po mne zazeral nejaký jojo, neodpovedajúci ani na pozdrav, tak som radšej doprava na Hrb...hríby rástli aj na chodníku... :)

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Peter,
pekný výlet, bol som v tých krajoch pred dávnými rokmi. Škoda zlého výhľadu, pohľad z hrebienka na východ na L.Vepor je naozaj nádherný - ja som vtedy to štastie mal. "Lezecký" úsek na L. Vepor je "veselé" spestrenie ..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma