Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ovca s dvoma kozami

Diskusná téma K fotke: Ovca s dvoma kozami

Pri klesaní z Bobot smerom do Tiesňav, tesne pred reťazami sme zazreli tieto stvorenia. Nešlo mi do hlavy, čo tu robia kamzíky. Keď som zbadal aj to chlpaté čudo, bolo mi jasné, že to kamzíky nebudú. Oproti stúpajúcich kamarátov hikingáčov sme na ovcu s dvomi kozami upozornili, no už ich nestretli. Po našom príchode na hotel už všetci vedeli, čo sme stretli, niektorí si to vysvetlili v inom zmysle, ako sme my mysleli a takmer nám aj fúkať dali :-). Takže pre neveriacich Tomášov (nemyslím teraz Tomáša T., ten uvidel fotku a uveril) je tu dôkaz :-)

PaliT

Pobavilo ma v opise fotky, že Tomáš uvidel a teda uveril, ale niekde som počul, že blahoslavení sú tí, čo nevideli a uverili... :D

Rafo

Ja túto zaujímavosť ešte "povýšim" - kamarát sa vrátil z koncoročného pobytu v MF, pozeral som jeho fotky a okrem iného vyskytol sa i na hrebeni Bobotov a zaujala ma presne rovnaká zvieracia partia aj na jeho zábere a teraz som objavil tento tuná, medzi ktorými je rozdiel vyše mesiaca. :)

Muska

Kozy sú prírodné krovinorezy a popri stádach oviec výborne čistia pastviny od náletov smreka, vŕb, briez, malín a vlastne všetkého čo nespasú ovce..

Peter Straka

Nad Lomom nad Rimavicou pastier pásol stádo oviec a kôz spolu, tiež ma to prekvapilo. Na jednom ranči mali v stajni poníka spolu s kozami. Vraj s nimi lepšie vychádza, ako s koňmi. Takže zvláštnosť len pre nás mešťanov:)
Ja som raz stretol čudnejšiu trojicu, svorku troch dedinských psov, v Stolických vrchoch, v mrazivom decembri. Min. 1,5 hodiny chôdze od Rejdovej...

Janabilesova

Turistky... mna by to tieto zvierata v tychto miestach az tak neprekvapovali, ak su trenovane odmala...

Bazin

mna udivovala ta ovca kam sa s takymi kozami az vydriapala, asi sila kolektivu...

Meky

Ako vidieť Zdenči-nie sú kozy,ako kozy :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky