Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa na tajomnom Maginhrade

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa na tajomnom Maginhrade

Keď plánujem cestu na východ k rodine, vždy pátram po nejakom zaujímavom mieste cestou, kde by som si urobila zastávku a spoznala niečo nové. Túžba po vysokých horách ma väčšinou vedie severnou trasou, poprípade stredom Slovenska. No dnes si vyberám južnú cestu a s ňou návštevu rozhľadne na Maginhrade. Zisťujem si informáciach a rozhľadňa rozhodne zaujala.

FunTTomas

konečne poriadna rozhľadňa na správnom mieste na rozdiel od viacerých "eurorozhľadní", kde bolo treba len minúť peniaze z fondov. Výhľady ponúka nečakane diaľkové.

Svatopluk Štěpánek

Sochy - blízko, v Drienčanoch, je podobných soch takmer plná dedina. Zbojník na K. Vepri sa mi vidí tiež troška podobný.

FunTTomas

svatopluk: autorom sôch Dobšinského rozprávok v Drienčanoch je rezbár Dušan Šarkan z Vrboviec novohrad.sme.sk/…/smrt-rezbar…, ktorý zomrel v novembri 2014. Sochu Jánošíka na Klenovskom Vepri stvoril taktiež p. Šarkan a osadili ju v roku 2012 klenovec.sk/…/janosik-znova-n….

Inak NCH po stopách Maginhradu je vďaka množstvu originálnych sôch vizuálne najkrajším NCH na Slovensku, čo som doteraz prešiel.

Jjano

Kua, v decembri som sa tam túlal v okolo Hrachova a Vyšného Skálnika a o tejto rozhľadni som nevedel a nejako som si ju ani nevšimol. No nič, musím tam zájsť znova :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma