Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa na tajomnom Maginhrade

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa na tajomnom Maginhrade

Keď plánujem cestu na východ k rodine, vždy pátram po nejakom zaujímavom mieste cestou, kde by som si urobila zastávku a spoznala niečo nové. Túžba po vysokých horách ma väčšinou vedie severnou trasou, poprípade stredom Slovenska. No dnes si vyberám južnú cestu a s ňou návštevu rozhľadne na Maginhrade. Zisťujem si informáciach a rozhľadňa rozhodne zaujala.

Jjano

Kua, v decembri som sa tam túlal v okolo Hrachova a Vyšného Skálnika a o tejto rozhľadni som nevedel a nejako som si ju ani nevšimol. No nič, musím tam zájsť znova :-)

FunTTomas

svatopluk: autorom sôch Dobšinského rozprávok v Drienčanoch je rezbár Dušan Šarkan z Vrboviec novohrad.sme.sk/…/smrt-rezbar…, ktorý zomrel v novembri 2014. Sochu Jánošíka na Klenovskom Vepri stvoril taktiež p. Šarkan a osadili ju v roku 2012 klenovec.sk/…/janosik-znova-n….

Inak NCH po stopách Maginhradu je vďaka množstvu originálnych sôch vizuálne najkrajším NCH na Slovensku, čo som doteraz prešiel.

Svatopluk Štěpánek

Sochy - blízko, v Drienčanoch, je podobných soch takmer plná dedina. Zbojník na K. Vepri sa mi vidí tiež troška podobný.

FunTTomas

konečne poriadna rozhľadňa na správnom mieste na rozdiel od viacerých "eurorozhľadní", kde bolo treba len minúť peniaze z fondov. Výhľady ponúka nečakane diaľkové.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma